FEKETE GYULA, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

FEKETE GYULA, DR. (MDF)
FEKETE GYULA, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy tévhitet szeretnék eloszlatni, azt, hogy a rádió és a televízió független akar lenni. Ha az akarna lenni, nem tartana igényt – véleményem szerint jog- és alkotmányellenesen – a televíziókészüléket tulajdonlóktól a havi 250 forint bevasalására. Sajnos, igényt tart erre az összegre, és ezzel szemben nyújtja a minősíthetetlenül alacsony színvonalú és túlságosan gyakran valótlanságokat állító műsorait. Véleményem szerint indokolatlanul követeli meg ezt az összeget mindazoktól, akik nem néznek magyar műsort, vagy azért, mert nem magyar anyanyelvűek, vagy azért, mert nem kívánják nézni a Magyar Televízió műsorait, mert úgy gondolják, hogy a műholdról vett műsorok színvonalasabbak.
(12.50)
Megkövetelni tőlük a díjat igénybe vett szolgáltatás hiányában – alkotmányellenes; leplombáltatni a tv-készülékeiket pedig sérti a szabad tájékozódás iránti állampolgári alapjogokat. Az a szervezet, amely úgy akar független lenni a társadalomtól, hogy a társadalom irányában nem kötelezi el magát semmire, de feljogosítva érzi magát adó módjára behajtatni összegeket, az a szervezet nem független, hanem élősdi!
Lehetséges függetlenségről beszélni, de csak kereskedelmi televízió és rádió esetében. Előfizetési díj megkövetelése esetében vállalnia kell a televíziónak és a rádiónak a függőséget kenyéradó előfizetőitől. Vállalnia kell vagy a kuratóriumi tagok közvetlen lakossági megválasztása révén, vagy a területi önkormányzatok által kijelölt kuratóriumi tagok révén, amely kijelölés szintén közvetve a lakossági akaratot tükrözi, vagy a Parlament valamennyi képviselője által kijelölt kuratóriumi tagok révén, amely kijelölés szintén közvetve lakossági akaratot képvisel. Minden más megoldás illegitim, hatalmas nemzeti vagyont juttat ellenszolgáltatás nélkül néptől idegen, néptől nem függő erők kezébe, emellett ezen erők luxusszinten történő etetését, eltartását is rákényszeríti a lakosságra. Ez utóbbi megoldás megszavazása elfogadhatatlan. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem