TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Nem veszem igénybe a két percet, Elnök Úr, csak annak egy töredékét.
Arra kívánok utalni, hogy Horn úr véleménye nem nóvum a számomra, hiszen azt volt már alkalmam megismerni az elmúlt évtizedekben nekem is, képviselőtársaimnak is és az ország lakosságának is. Ezt a külpolitikai szemléletmódot kádárista, gerinctelen, talpnyaló külpolitikának ismertem meg, mely talpnyaló külpolitika következménye volt az, hogy mi bűnös nemzetnek neveztük magunkat, hogy bárhol érte a magyar kisebbséget sérelem, mi gerinctelenül mindig hallgattunk. Úgy gondolom, ha Horn úrra hallgatnánk, akkor a kádárista külpolitikát hoznánk vissza Magyarországra.
Nyilvánvaló, hogy a jelenleg folytatott külpolitika lényegesen fölé nőtt már a horni külpolitikának, de nekünk még ez sem elég. Úgy gondoljuk, nem lehet tovább megalkudnunk a magyarság sorsának ügyében. Ha a kisebbséget sérelem éri, ha Meciar miniszterelnök úr felveti, hogy az autonómiát nem tűri el a magyarságnál, akkor nekünk utalnunk kell arra, hogy az Európa Parlament kisebbségi politikája minden nemzet számára az önrendelkezés lehetőségét – legyen az kulturális autonómia, adott esetben politikai autonómia vagy netántán az anyaországhoz való kapcsolódás – ezt bizony megengedhetőnek tartja. Én tehát Horn úr demagógiájával szembeállítom az európai politikát, azt a nyugat-európai szemléletmódot, ahová mi igyekszünk. (Zaj. Tardos Márton mutatja, hogy a kijelzőtábla szerint a két perc letelt.) A két perc letelt, betartottam az időt, felesleges volt egyes képviselőknek mutogatniuk. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem