ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ)
ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Nem a vita eddigi menetéhez szeretnék csatlakozni, mert remélem, hogy ezzel az utolsó hozzászólással a maga dicstelen végét ez a vita be is fejezte. S ezért aztán nem is akarok reagálni Mizsei Béla képviselőtársam megjegyzéseire, pedig lenne mire, különösen az agymosásra vonatkozóan.
Ellenben azért kértem szót, tisztelt elnök úr, mert Kónya Imre képviselőtársam már egy másik ügyben az előbb nyilatkozott a kormánypárti képviselők nevében, és szükségét látom annak, hogy az ellenzék helyében is legyen nyilatkozat.
Kónya Imre arról szólt, hogy tegnap éjjel megszakadtak a tárgyalások a médiatörvényről, a tévé és a rádió elnökéről szóló tárgyalások véget értek.
Két megjegyzést szeretnék ehhez fűzni. Az első, hogy a helyzetértékeléssel, amit Kónya Imre nyújtott, nem értünk egyet, tudomásunk szerint Magyarországon nincsen alkotmányos válság, szemben Kónya Imre szavaival. Úgy gondoljuk, hogy a tárgyalások megszakadásáért nem lehet az ellenzéket hibáztatni, ahogyan Kónya Imre tette. A tárgyalások két ok miatt szakadtak meg, először is azért, mert a kormánykoalíciónak, illetve annak képviselőinek nem volt kellő hosszúságú felhatalmazása, a másik pedig, hogy a Kormány a mi megítélésünk szerint nem óhajtott a törvény sarkalatos kérdéseiről tárgyalni, és így a törvényben folyó egyeztetések lényegében megakadtak, előre nem haladtak. Megítélésünk szerint ezért került sor a tárgyalások megszakadására. Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy nem az ellenzék képviselői álltak fel az asztaltól, hanem a kormánypárti képviselők hagyták ott az ellenzékieket. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem