JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ) (Mikrofonja nincs bekapcsolva, mikor elkezdi hozzászólását. – Közbeszólások: Várj! Mondd újra!)
Tehát maradok annál, ami a kétpercesben indokolt, hogy mondjam, mert a tényhez tartozik.
Igaza van belügyminiszter úrnak: akkor, ott az nem rendőri kérdés volt. Igaza van belügyminiszter úrnak: nem néhány hungarista és nem az az ötven körüli skinhead, hanem egy annál sokkal komolyabb csoport volt az, amelyik az október 23-ai megemlékezést megzavarva, az elnök úrral szemben való politikai vitáját akarta tisztáni – a nemzeti ünnep helyett. Az egyharmadát is elérte a sokaságnak. De mi, a másik kétharmadban, nem tudtunk mit tenni, hiába voltunk ott… (Rajkai Zsolt: Mert mindig ilyen csendesen beszélsz!) Mert minden zaj, amelyik az egyik zajt el akarja nyomni, a zajt fokozza tovább. Egyszerűen erről van szó.
A másik, amit meg akarok jegyezni: magam is és sokan közülünk, húsz éve járunk nemzeti ünnepekre. Mostanában én arra bíztattam mindenkit, hogy az igazi nemzeti ünnep nem az, hogy följön egyik vagy másik horda, hogy beleordítsa, hogy mit akar, hanem az, hogy összejövünk, vagy az, hogy ki-ki elmegy pulykasültet enni vagy elmegy a családjával kirándulni, és kerül mindenféle pártrendezvényt. Ez történt. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem