KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:

Teljes szövegű keresés

KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:
KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter: Köszönöm, Elnök Úr! Hadd ragadjam meg ezt az alkalmat arra, hogy elnézést kérjek, hogy délelőtt 12-kor el kellett mennem, de kitüntettek, és a politikai államtitkárom külföldön van. Egyébként Szabó Tamás helyettesített… (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.) … és a szakértők óriási érdeklődéssel hallgatták az elhangzottakat. Ez egy vis maior volt, elnézést kérek. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Ami a választ illeti: 1. Természetesen az eredeti kérdés, hogy mégsem lesz ingyenes a közoktatás – ez a kérdés –, ma sem ingyenes, szeretném mondani.
2. Az önkormányzati iskolákban ingyenes a közoktatás, tehát az alapfokú és középfokú oktatásnál, amikor önkormányzati, tehát például nem alapítványi iskoláról van szó, az oktatás továbbra is ingyenes lesz, az az oktatás, amelyik a normális rendben zajlik.
De ha valaki külön zeneórát tart, külön énekórát, külön testnevelésórát és így tovább, ott természetesen a megfelelő díjat – ahogy ma is – megkérik. De ma a válasz az, hogy maga a közoktatás ingyenes marad. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem