ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! Következő tárgysorozati pontunk személyi javaslatok megtárgyalása.
Tardos Márton frakcióvezető úr a Szabad Demokraták Szövetsége részéről 7184-es számon személyi javaslatokat terjesztett elő. Eszerint a gazdasági bizottságba Juhász Pál képviselő úr megüresedett helyére Ábrahám Tibor képviselő urat javasolja megválasztani a bizottság tagjának. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak. Most szíveskedjenek szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 201 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Ábrahám Tibor képviselő urat a gazdasági bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)
Ugyancsak a gazdasági bizottságba Kertész Zoltán képviselő úr megüresedett helyére Sarkadiné dr. Lukovics Éva képviselő asszonyt jelöli az SZDSZ képviselőcsoportja a bizottság tagjává.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 202 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodás mellett Sarkadiné dr. Lukovics Éva képviselő asszonyt a gazdasági bizottság tagjává választotta. (Taps.)
Mészáros Béla képviselő úr megüresedett helyére az SZDSZ képviselőcsoportja Halda Alíz képviselő asszonyt a környezetvédelmi bizottságba jelöli, annak tagjává.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 209 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett Halda Alíz képviselő asszonyt a környezetvédelmi bizottság tagjává választotta. (Taps.)
Nádori László képviselő úr megüresedett helyére Rab Károly képviselő urat jelöli az SZDSZ képviselőcsoportja a kulturális bizottság tagjává.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 210 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodás mellett Rab Károly képviselő urat a kulturális bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)
Bretter Zoltán képviselő úr megüresedett helyére az SZDSZ képviselőcsoportja Laborczi Géza képviselő urat jelöli a kulturális bizottság tagjává.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. (Szavazás.) Az Országgyűlés 212 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett Bretter Zoltán képviselő úr helyére Laborczi Géza képviselő urat a kulturális bizottság tagjává megválasztja. (Taps.)
Eörsi Mátyás képviselő úr megüresedett helyére az SZDSZ képviselőcsoportja Mészáros István László képviselő urat a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság tagjává jelöli.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 194 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett Mészáros István László képviselő urat a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság tagjává választotta. (Taps.)
Kónya Imre frakcióvezető úr a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja nevében bejelentette, hogy Balogh János képviselő úr megüresedett helyére az önkormányzati bizottságba Miklós Árpád képviselő urat jelöli.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 196 "igen" szavazattal, 5 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett Miklós Árpád képviselő urat az önkormányzati bizottságba megválasztotta. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy magam és az Országgyűlés nevében gratuláljak az új bizottsági tagoknak, és megbízatásukhoz sok sikert kívánjak. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem