KISS GYULA, DR. munkaügyi miniszter:

Teljes szövegű keresés

KISS GYULA, DR. munkaügyi miniszter:
KISS GYULA, DR. munkaügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Képviselő Úr! Pontosan idézte, valóban a munkáltató a határozott időre szóló munkaviszonyt, utalással a Munka Törvénykönyv 88. §-ának meghatározott bekezdésére, megszüntetheti, feltéve, ha ezen lépése és a határozott idő letelte közötti időre járó átlagbért a munkavállalónak megfizeti. Ebből egyenesen következik, hogy a munkaviszony a munkáltató ezen intézkedésének napján szűnik meg. Ez tehát az első kérdésre vonatkozó válasz, amiből az is következik, hogy akár másnap jelentkezhet a munkavállaló a Megyei Munkaügyi Központnál és alanyi jogosultságot szerezhet egyéb törvényi feltételek megléte esetén a munkanélküli alanyi jogosulti körhöz kapcsolódó juttatásokra.
Az egészségbiztosítás vonatkozásában picit bonyolultabb a helyzet, de azt gondolom, érdemben ez is kezelhető, hiszen az egészség biztosítása a munkaviszony megszűnésének napján megszűnik mint munkavállalónak, de minthogy másnap – egyéb feltételek megléte esetén – munkanélkülivé válhat, mint munkanélküli-ellátásra jogosultnak az egészségbiztosítása a következő napra megnyílik, tehát olyan időbeli űr, ami kezeletlenül hagyná az egészségbiztosítást, a munkavállalók szempontjából nem marad.
Köszönöm a figyelmet és elfogadását. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem