ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Nem kíván. Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. (Zaj.) Felhívom képviselőtársaim figyelmét arra, hogy a Házszabály módosításához az Alkotmány 24. §-ának (4) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának "igen" szavazata szükséges.
Az ügyrendi bizottság 6902-es számú önálló indítványában a Házszabály 5. §-a (4) bekezdésének helyébe lépő rendelkezése A- és B-változatot terjesztett elő, így ezek közül kell az Országgyűlésnek választania.
Az A-változat lényege, hogy a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság vizsgálja meg a megbízólevelet. A bizottság javaslatát az Országgyűlés legközelebbi ülésén a bizottság elnöke ismerteti és az Országgyűlés ennek alapján vita nélkül és haladéktalanul határoz. A B-változat ez utóbbi elemet nem tartalmazza.
Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy az alkotmányügyi bizottság a B-változatot támogatja.
Először a 6902-es számú országgyűlési határozat A-változatát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel? Kérem, szavazzanak. (Szavazás. – A táblán 84 igen szavazat mellett egy x betű jelenik meg. – Zaj. – Közbeszólás: Totószelvény?)
Tisztelt Országgyűlés! (Az elnök a saját monitora alapján mondja az eredményt.) Kimondom a határozatot: Az Országgyűlés 84 "igen" szavazattal, 80 ellenszavazattal, 48 tartózkodás mellett az A-változatot nem fogadta el.
Most a javaslat B-változatát teszem fel szavazásra. Úgy látszik, kezd fáradni a gép! (Szabó Iván: Nem sokat dolgozott ma!)
Tehát most a B-változatot teszem fel szavazásra. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja… (Közbeszólás: Megy a gép! Megy az idő! – A gép már számolja a szavazási időt.)
Fárad a technika vagy a gépkezelő! (Értelmetlen számsorozat jelenik meg a táblán.)
Ezt kérem törölni! (Közbeszólások: Ez nem jó! – Zaj.)
Tehát kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a B-változatot. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.) Kimondom a határozatot: Az Országgyűlés 152 "igen" szavazattal… (Taps.) … 51 ellenszavazattal, 11 tartózkodás mellett a B-változatot elfogadta.
(18.50)
Tisztelt Országgyűlés! Remélem, hogy jól működik a gépezet. Jól működött, igen.
Tisztelt Országgyűlés! Még két feladatunk van.
Soron következik a személyes adatok védelméről… – és most át kell egy kicsit csoportosítani a sorrendet.
Igen, Salamon László képviselő úr kér szót.
Felszólaló: Dr. Salamon László az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem