DÁVID IBOLYA, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

DÁVID IBOLYA, DR. (MDF)
DÁVID IBOLYA, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Rettenetesen szomorú vagyok, hogy ez a módosításunk egy politikai görögtűzzé változott.
Ami miatt szót kértem, annak egy részét Salamon képviselőtársam már elmondta. Ez a megnyilatkozás, hogy aki az A-variáció ellen szavaz, az a demokrácia ellen szavaz, sérti magát a bizottságunkat is, amely egyáltalán ezt javaslatként fölajánlotta a Háznak, hogy a Ház e két variáció közül döntsön.
Végighallgatva Szigethy Istvánt, két pontban szeretném kiigazítani. Amit ő elmondott, az az indoklás, szöges ellentétben áll azzal, amit a bizottságban javasolt, és belekerült ebbe az anyagba. Szöges ellentében azért áll vele, mert egyrészt ő az indokolásában kifejtette, hogy formálissá kellene valami úton-módon tenni azt, hogy a képviselők többsége ne szavazhasson, ne bírálhassa még egyszer felül azt, amit egy választási eredmény vagy egy választási bíráskodás során már megállapítottak eredményként.
Viszont, ami belekerült a szövegbe, az nem erről szól. Az, hogy vita nélkül határoz, és haladéktalanul, nem azt jelenti, hogy beépítünk egy automatizmust vagy adott esetben nem bíráljuk felül. A vita nélkül határoz nem zárja ki azt, hogy ügyrendi javaslatot tegyen egy képviselő meghatározott körben, és a haladéktalanul nem zárja ki azt, hogy a képviselő tartózkodással vagy nemmel szavazzon annak ellenére, hogy esetleg a bizottság javasolja neki.
Én azért mondtam azt, hogy az indokolás szöges ellentétben áll azzal, ami belekerült ebbe az A-variációba.
Még egy dolgot szeretnék mondani. Szigethy képviselőtársam azt említette, hogy semmiféle ellenérv nem hangzott el, és nem is igen érti, hogy ez hogy kerülhet ilyen variációban a Ház elé. Felhívom a figyelmét, pontosan nem emlékszem, de amire én emlékszem, az az: volt egy formai ellenérv, hogy próbáljuk meg ne késleltetni azt a megállapodást, ami a Ház elé került elsősorban. Másodsorban pedig ne keltsünk árukapcsolás-jelleget azzal, hogy egy kényszerhelyzetben levő módosításhoz odateszünk egy olyan módosítást, ami a napokban már kiváltott egy ilyen politikai csetepatét.
Harmadsorban pedig: jelenleg módosítás alatt áll az egész Házszabályunk, amelyben igen sok variációt szakértői szinten megpróbáltunk tisztázni, hogy a lehető legtökéletesebb megoldást tudjuk a Ház elé hozni.
Ennyit csak formai szempontból, tartalmi szempontból a bizottsági ülésen elmondtam ugyanazt, hogy ez a cél, amit a módosító indítvány ki akar váltani, ellentétes azzal az eszközzel és szöveggel, ami belekerült.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem