DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:
DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Bizottságunk önálló indítványt nyújtott be az Országgyűlés Házszabályainak a módosítására, melyre azért került sor, mert az Országgyűlés képviselőcsoportjainak vezetői és a független képviselők megbízottja megállapodtak abban, hogy az Országgyűlésben új bizottságok lesznek, illetőleg megállapodtak abban is, hogy a Házszabály 5. §-ának (4) bekezdésében nevesített választási és mandátumvizsgáló bizottság megszüntetését és feladatának átadását a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság részére.
Önálló indítványunk – az eddig kialakult gyakorlatnak megfelelően – a bizottság elnökének feladatává teszi a bizottság javaslatának ismertetését.
A megállapodáson alapuló legszükségesebb módosításokat a B-változat tartalmazza. Az A-változat annyival több, mint a B-változat, hogy az alábbiakkal kiegészül:
A bizottság javaslatának ismertetése után az Országgyűlés vita nélkül, haladéktalanul határoz.
Bizottságunk az Országgyűlésre ruházza a választás jogát. Tisztelettel kérem figyelembe venni, hogy a módosítás kétharmados, ha az A-változat nem kapná meg a szükséges szavazatokat, szíveskedjenek a B-változat szavazásánál figyelembe venni, hogy az a szükséghelyzet vezetett minket a Házszabály módosítására, hogy a pártok képviselőcsoportjai és a függetlenek megállapodása megvalósulhasson. Köszönöm szépen. (Taps.)
(18.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem