SZILI SÁNDOR (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SZILI SÁNDOR (MSZP)
SZILI SÁNDOR (MSZP) Tisztelt Miniszter Úr! Az utóbbi időben a kormány több tagja és a tv Össztűz című műsorában ön is határozottan kijelentette, hogy a szélsőjobboldali megnyilvánulások mellett nagyobb veszélyt jelenthet a szélsőbaloldal. Tekintettel arra, hogy az Országgyűlésnek joga van megismerni ezeket a veszélyeket, kérem, tájékoztasson bennünket a tényekről, hogy a szélsőbaloldali erők milyen eszközökkel és módon veszélyeztetik a magyar demokráciát?
Második kérdésem: ön szerint a belügynek nem volt rálátása arra, hogy provokáció történhet október 23-án a Kossuth téri ünnepségeken. Ezzel szemben a magukat Nemzeti Társaság apródtagozatának nevező fiatalok, mellesleg az országgyűlési futárszolgálattal kézbesített levelükben arról adnak tájékoztatást, hogy "Szervezetünk, a Nemzeti Társaság részt vett 1992. október 23-án a Kossuth téren rendezett '56-os ünnepi nagygyűlésen. Aki a téren volt, láthatta, hallhatta a jelenlévőket és megnyilatkozásaikat. A Nemzeti Társaság a bejelentett emlékező gyűlést és a toborzást az országzászló alatt kívánta megtartani." Ismétlem, a bejelentettet.
Ugyanebben a levélben elismerik a botrányt kiváltó egyenruha viseletét is. Nem világos számomra, hogy ha előre bejelentett emlékező gyűlés volt, hogyhogy a rendőrség nem tudott róla? Egy idézet: "Kezdettől fogva figyelemmel kísértük a skinheadek mozgását, és a szükséges információkat időben a rendőrség tudomására hoztuk." – mondta múlt szerdán Füzessy miniszter úr.
Kérdezem tisztelettel a miniszter urat, hogy az ünnepi nagygyűlésen kívül volt-e más emlékező gyűlés bejelentve 1992. október 23-án a Kossuth téren?
Miniszter Úr! Ki nem mond igazat? (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem