ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem az Országgyűlést, kíván-e valaki a részletes vitában felszólalni. (Nem.) Senki nem jelentkezik. Minthogy senki sem jelentkezik, a részletes vitát lezárom. Határozathozatal következik. Tájékoztatom képviselőtársaimat: a Házszabály elfogadásához és módosításához az alkotmány 24. §-a (4) bekezdése értelmében a jelenlevő országgyűlési képviselők több mint kétharmadának igen szavazata szükséges.
Bejelentem, hogy Hack Péter képviselőtársunk a 7319-es számú módosító javaslatot visszavonta. Így csak Kőrösi Imre 7325-ös számú módosító javaslatáról kell hogy határozzon az Országgyűlés. Ebben a módosító javaslatban Kőrösi Imre a határozati javaslat 2. §-ában a Házszabály 56/B. § (1) és (2) bekezdése módosítását javasolja.
(18.00)
Ennek lényege: a költségvetéssel foglalkozó bizottság az Országgyűlésnek november 30-ig meghozandó, a következő évre vonatkozó költségvetési törvényjavaslat központi költségvetési fejezeteinek bevételi és kiadási főösszegéről, a hiány, illetve a többlet mértékéről való határozathozatalát megelőzően az egyes javalatokat és a hozzá kapcsolódó állásfoglalásokat közzéteszi jelentésének első részében. Erről – eszerint – az Országgyűlés november 30-ig döntsön.
A javaslatot az alkotmányügyi és az ügyrendi bizottság támogatja. Kérdezem az előterjesztőt, egyetért-e a javaslattal.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem