ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Igen. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az előterjesztő ügyrendi bizottság állásfoglalását az egyes szavazásoknál közlöm, így külön megkérdezésük szükségtelen.
Tájékoztatom ugyancsak képviselőtársaimat arról, hogy a Házszabály elfogadásához és módosításához az Alkotmány 24. §-ának (4) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők több mint kétharmadának igen szavazata szükséges. (Közbeszólások jobbról: Elnök Úr! Nyomja meg a csengőt! – Megtörténik.) Igen.
Módosító javaslatot nyújtott be az alkotmányügyi bizottság 7304-es számon, illetőleg a költségvetési bizottság 7292-es számon.
A 7304-es számú módosító javaslat 1. pontjában az alkotmányügyi bizottság az országgyűlési határozati javaslat 2. §-ának módosítását indítványozza, amelyben a Házszabály 43. § (1) bekezdés b) pontja módosul.
Lényege: a képviselő által előterjesztett módosító javaslat megvitatásának időpontjáról a képviselőt értesíteni kell.
Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 215 igen szavazattal, 3 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
A 7304-es számú módosító javaslat 2. pontja, valamint a költségvetési bizottság 7292-es számú módosító javaslata az országgyűlési határozati javaslat mellékletének módosítására irányul.
Az alkotmányügyi bizottság javaslata magában foglalja a költségvetési bizottság indítványát.
Először az alkotmányügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a 7304-es számú módosító javaslat 2. pontja szerint, amely a mellékletet képező formanyomtatvány bevezető mondatában, lábjegyzeteiben és magyarázó szövegrészében kíván módosítani.
Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 165 igen szavazattal, 22 ellenszavazattal, 43 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Kérdezem dr. Dávid Ibolyát, az ügyrendi bizottság elnökét, látja-e akadályát a végszavazásnak. (Nem.) Nem. Mások esetleg? (Nem.) Nem.
Tehát végezetül kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e az Országgyűlés Házszabályainak módosításáról és egységes szövegéről szóló 8/1989-es országgyűlési határozat módosítását indítványozó 7227-es számú országgyűlési határozati javaslatot és annak mellékletét? Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a határozatot 174 igen szavazattal, 7 ellenszavazattal, 50 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem