KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Tisztelt Ház! Elnézést kérek, hogy ebben a vitában, ami a Házszabály módosításáról szól, látszólag nem idevaló kérdésben szólok, de megszólított engem Trombitás Zoltán.
Valóban még a Parlament összeülése előtt nyilatkoztam, hogy az első dolgunk egy új Házszabály előkészítése lesz.
Az előkészítés valóban megindult. Az új Házszabály mégis máig nem készült el. Én azt hiszem, hogy amikor én ezt a nyilatkozatot megtettem, akkor az akkori politikai légkörben joggal bíztam abban, hogy egy kétharmados döntést igénylő Házszabálynak nem lesz akadálya, hogy megszületik.
(17.40)
Sajnos mára – de már sokkal előbb – bebizonyosodott, hogy meglehetős nehézségbe ütközik egy kétharmados döntést igénylő szabálynak az elfogadása. Ez az oka annak, hogy mindmáig nem sikerült ezt a Házszabályt létrehozni, de én nagyon bízom abban, hogy most már – a választások közeledtével – újra olyan helyzetbe kerülhetünk, hogy végre meghozzuk ezt az új Házszabályt. Erre vonatkozó munkák folynak az ügyrendi bizottságban, de nem akkor kezdődtek, amikor Trombitás Zoltán – mint megfigyelő – ebbe belekapcsolódott, hanem egészen az elején, különböző szakértői tervezetekkel hosszú idő óta folyik a munka, de mindenesetre most felgyorsult – ezt tanúsíthatom mint az ügyrendi bizottság tagja. Jobban felgyorsult volna, hogyha elfogadják az ügyrendi bizottság ellenzéki tagjai azt a nyári szünet előtti javaslatomat, hogy a nyári szünetet használjuk fel arra, hogy ezt a munkát végezzük. Ez elfogadásra nem talált. De most folynak ezek a munkák, úgyhogy bízhatunk benne, hogy meglesz az új Házszabály.
Most viszont – azt hiszem – ezt a javaslatot feltétlenül el kell fogadni, mert a költségvetés tárgyalásához szükséges. Tehát az új Házszabály létrejöttét nem segítjük elő, ha ezt esetleg nem szavaznánk meg – úgyhogy javaslom: mielőbb kezdjük el a szavazást, s elnézést kérek, hogy feltartottam a Házat. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem