SZŰCS M. SÁNDOR (MDF)

Teljes szövegű keresés

SZŰCS M. SÁNDOR (MDF)
SZŰCS M. SÁNDOR (MDF) Büky Dorottya képviselőtársam reagálására szeretnék röviden válaszolni.
Nem akarom Surján László miniszter úr szavait mentegetni. De azt tudjuk, hogy egy összefüggésből egy mondatot kiragadni mindig veszélyes. Engem – mint lelkészt – szólít meg, azért nem visszautasítás vagy egyéb módján mondanám, amikor egy igei gondolatot átcsúsztatunk a másik vonalra.
Természetes dolog az, hogy a szentistváni szigor nem jöhet vissza, ezt nem is kérjük. De csak oldalmondatként mondanám azt, hogy Szent István nélkül ma nem lenne Magyarország.
Amiért felszólaltam, ez az a mondat, hogy az evangélium az élet, és ezt nem lehet elmagyarázni. Nem lehet sem csúsztatással, sem igék szembefordításával, sem elmélettel, sem nép-nemzeti, sem liberális gondolattal. Tehát az Isten igéje az az élet mellett dönt, és én gondolom, hogy Surján László gondolatában is ez volt benn.
Ezért nagyon kérem, hogy az igével ne éljünk úgy, hogy azt ellene fordítanánk az életnek, mert ezt a Bibliából soha nem lehet. Én nem mondom azt, hogy Büky Dorottya ezt tette meg, de egy olyan színben idézett, egy elkészített újságcikket úgy emelt elő, mint ami a miniszterre nézve és a gondolati társításra nézve egy visszakozást jelent.
Én vallom azt, tudva azt lelkészként, mit jelent négymillió kisgyermek szennyvízcsatornán való leúsztatása, és kereszteléstől a koporsóig való meneteleket, hogy az ige, az Isten igéje az élet mellett dönt, s a szavazásnál én magam is emellett fogok dönteni. Nekem végtelen csalódás lenne, ha a miniszter mást döntene.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem