TOMPA SÁNDOR (MSZP)

Teljes szövegű keresés

TOMPA SÁNDOR (MSZP)
TOMPA SÁNDOR (MSZP) Köszönöm Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Azt hiszem, azt ön is ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy ez egy nem akkor született probléma volt, amikor a Vagyonpolitikai Irányelveket elfogadtuk, illetve annak tárgyalása folyt. Emlékeztetni szeretném, mert hát ön válaszolt Hatvani képviselőtársam interpellációs kérdésére '92. június 23-án hasonló témakörben. Tehát a Ház előtt, illetve ön előtt ez a téma nyilvánvalóan ismert, és ismert szintén, hogy önkormányzatok egész sora, megyei önkormányzatok kezdeményezték korábban ennek a kérdésnek a tisztázását.
Nos, ön meglehetősen általános válaszokat adott, és ismertette velem azt a menetrendet, ami elképzelhető ebben az esetben, hogy azonosítani kell a vagyontárgyakat, értékelni kell, el kell dönteni, hogy kié lesz.
Igazándiból erre szerettem volna, ebben a kérdésben szerettem volna az ön véleményét megismerni, mert ha csak ezt a június 23-án elhangzott válaszát nézem, ahhoz képest újat nem tudtunk meg, nem tudtam meg ebben az interpellációra adott válaszában, és gyakorlatilag arra sem kaptam választ, hogy ebben a menetrendben mikor, milyen ütemezéssel, milyen formában kapnak az érintett önkormányzatok, az érintett lakosság valamilyen tájékoztatást.
Én úgy gondolom, hogyha miniszter úr figyelemmel kísérné – mondjuk – a gázenergiáról és villamos energiáról szóló, érvényben lévő törvény módosítását, amelyben ilyen jellegű kezdeményezések vannak, akkor talán ennek kapcsán kifejthette volna tárcájának, illetve az Állami Vagyonügynökségnek az elképzelését, és megnyugtató választ adhatott volna az érintett önkormányzatok számára, azok számára, akik esetenként már azzal foglalkoznak, hogy leállítanak fejlesztéseket, éppen amiatt, mert nem tudják, hogy mi lesz az általuk fejlesztendő hálózatoknak a sorsa, kié lesz ez, mint ahogy tette fel ön is ezt a kérdést.
Tehát emiatt végül is én arra szeretném a Ház tagjait, képviselőtársaimat kérni, hogy ne fogadják el a választ, adjanak arra lehetőséget, hogy valamelyik illetékes bizottság alaposabban körbejárja ezt a kérdést, megtárgyalja, s megnyugtató választ tudjunk adni az érintett önkormányzatok, érintett lakosok számára. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem