TOMPA SÁNDOR (MSZP)

Teljes szövegű keresés

TOMPA SÁNDOR (MSZP)
TOMPA SÁNDOR (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Emlékeztetni szeretném képviselőtársaimat, hogy október 27-én elfogadtuk a '92-es évre szóló Vagyonpolitikai Irányelveket, amelynek a 3. pont 2. pontja egy új elemet is tartalmaz. Idézném: "Az országos közszolgáltató tevékenységet végző vállalatok – ilyenek a gázszolgáltató, regionális vízművek, MATÁV, MVM Rt. – privatizációja során a közműfejlesztési hozzájárulással vagy közműfejlesztési társulás keretében létrehozott tulajdonrész ellenében a jogosultak részére részvényeket adhatnak át."
Ennek ismeretében – amely országgyűlési határozat, a Vagyonpolitikai Irányelvek már a Magyar Közlönyben is megjelent időközben –, tehát ennek ismeretében kérdezem miniszter urat.
Első kérdésem: Milyen módon épül be ez a megoldás az érintett vállalatok privatizációs menetrendjébe?
Második: Az érintett lakosság és az önkormányzatok mikor és milyen formában ismerhetik meg az ÁVÜ ide vonatkozó elképzeléseit?
Harmadik kérdésem: Hogyan értelmezhető a határozat idézett részének időbeni hatálya? Egyrészt a hatálybalépés előtti közműfejlesztési hozzájárulásokra gondolok, másrészt kérdezem, hogy a '93-as évi Vagyonpolitikai Irányelvek vonatkozásában érvényesülni fog-e a fenti elv, illetve a '92-es Vagyonpolitikai Irányelvekben megfogalmazott elv hatálya időben meddig terjed ki miniszter úr szerint. Köszönöm figyelmüket, és várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem