PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ)
PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ) Köszönöm a választ, Belügyminiszter Úr. Úgy tűnik – bár ezt dícséretesnek fogom fel –, hogy az én szakszerűségem az öné mellett eltörpül. (Derültség.) Így is van rendjén.
Amiért ezt az interpellációt fontosnak tartottam, az dióhéjban mind el is hangzott. Úgy hiszem, hogy ebben az országban és a világban elburjánzott új – a prostitúcióval jelentős mértékben összefüggő – vészes kór, az AIDS kapcsán is számtalan továbbgondolásra érdemes gondolat merült fel. Nem vagyunk gazdag ország, de hogy egy ellenőrizetlen prostitúció milyen többletkiadást jelent a szociális és népjóléti oldalon, azt hiszem, ezt mindannyian fel tudjuk mérni.
(16.00)
Mindannyian föl tudjuk mérni azt, hogy a prostitúcióhoz – ha az ellenőrizetlen és elszabadult – kapcsolódó járulékos cselekmények, amivel minden jogász tisztában van: a markecolás – magyarul a kifosztás, a rablás –, a narkókereskedelem és minden egyéb erőszakos bűncselekmény, amely ehhez párosul, milyen többletköltséget hoznak a rendőrségi, igazgatásrendészeti stb. oldalon.
Miután a válasz annyiban engem teljes mértékben megnyugtatott, hogy a Kormányt – remélem, illetékes fórumokon – megfelelő módon foglalkoztatja a téma, és a Kormány keresi a megoldást, én ezennel a választ elfogadom. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem