GREZSA FERENC, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

GREZSA FERENC, DR. (MDF)
GREZSA FERENC, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Két percben kívánok, s talán még annyiban sem, reagálni az elhangzottakra. Szeretném csodálkozásomat kifejezni Deutsch Tamás fölszólalását illetően. Abból én azt hallottam ki, mintha a képviselő úr aggódna vagy aggodalmát fejezné ki, hogy a kistelepülések a most tárgyalt törvényjavaslatban bizonyos prioritásokat élveznek nagyobb városi, illetve a fővárosi településhez képest.
Egyetlenegy adatra szeretnék utalni, a '80-as évek elejének szegénységkutatási adataira, amelyek alapján az úgynevezett aprófalvas településekben, és elsősorban a Tiszántúl bizonyos falvaiban ugyanolyan korcsoportú lakosság deprivációs, lecsúszási esélye, rizikója 8-9-szerese ugyanolyan nyugdíjszínvonalon élő fővárosi vagy egyéb városi, nagyvárosi körzetekben élő lakosság deprivációs esélyeinek.
Tisztelt Országgyűlés! Messze nem mindegy az, még egy 8 ezer vagy 10 ezer forintos nyugdíjból élő személy számára sem, hogy a sarokra kell-e leugrani kenyeret vásárolni, vagy 5 km-re kell elmenni hóban, sárban és kerékpárt tolva, és ugyanezt végig lehet vinni az orvoshoz, a gyógyszerhez és egyéb ilyen közszolgálatokhoz való hozzájutás esetében.
Tehát szeretném megerősíteni és helyeselni a kormányzat azon törekvését, hogy különös gonddal próbálja ezeket a kistelepüléseket és aprófalvakat támogatni ebben a törvényjavaslatban. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem