TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) … tapsnak sincs értelme végig fortissimóban (Hosszas taps. Az elnök csenget.) mert fortissimóban még Wagnert sem szeretem, pedig ő egy géniusz, aki a fortissimusnak volt az igen nagy tudója. De azért köszönöm képviselőtársaim elismerését.
Nos, ami ennek az írásműnek a lényegét illeti, a 3. oldal első bekezdésében még csak azt állítja, hogy rohanok a szélsőjobb felé. De hát ugye, miután úgy látszik, hogy a rohanó idővel nem tudott kellően lépést tartani a szerző, a második bekezdésben már meg is érkeztetett engem a szélsőjobbhoz, mert ott már sodródott – a szélsőjobbra sodródott – vezérről beszél, tehát múlt időben rögzíti azt a tényt, hogy én már el is jutottam a szélsőjobbhoz.
(9.10)
Most persze sajnálatos módon, hogy ő mit ért szélsőjobb alatt, nem tünteti fel, de meg kell említenem, hogy például – hangsúlyozom: például – ahhoz a képviselőhöz képest, aki mondjuk a Gorbacsov elleni puccs idején – mondjuk, feltételezve, hogy igaz – a volt kommunista vezéreket a tanyáján látta egész éjjel vendégül, hogy lessék a híreket, vajon ennek a puccsnak mi lesz az eredménye a Szovjetunióban, hogy hogy lépjenek Magyarországon, én úgy gondolom, ehhez képest mindenképpen indokolt, hogy én szélsőjobboldalinak számíttassak. Tehát én úgy gondolom, nézőpont kérdése – ebben igenis igaza van Horváth képviselő úrnak –, hogy kit hová tesz.
De legyen szabad mégis rámutatnom arra, hogy Horváth képviselő úr akkor, amikor ezt az irományát beadta, akkor arra hivatkozott, hogy ő ezt 12 ezer platformista nevében teszi.
Nos, annak hangsúlyozása mellett, hogy ez a 12 ezer jó esetben is csak kétszáz, és nehogy úgy gondolják, hogy én vagyok ebben a körben elfogult, hivatkozom az előterjesztő alvezérének, ifjú Bélafi Antalnak néhány héttel ezelőtt, a sajtóban megjelent cikkére, amelyben arra hivatkozott, hogy mindösszesen kétezer – ő kétezerre tette – az ő számuk, de az atyai jó barátomnak igazán nem nevezhető Pártay Tivadar megyénként egy tucatra sem tette ezeknek a számát. Én magam jóindulatúan kétszázra becsülöm. (Zaj.)
De miután ez 12 ezer platformista nevében nyert előterjesztést, én utalok arra, hogy ez magában sem tűnik egy elrettentő számnak, hiszen figyelemmel arra, hogy hatvanezer egy szavazókörzet… (Felzúdulás a kormánypártok soraiban. – Németh Béla: Elég már! Nem cirkusz ez!) … ehhez képest ez az igen… (Zaj. – Az elnök csenget.)
Kedves képviselőtársaim! Ismétlem… (Taps a jobb oldalon.) …köszönöm az elismerést, de úgy gondolom, hogy talán meg kellene gondolni annak, aki ilyen írásműveket, az ilyen pamfletecskéket előterjeszti, hogy előterjessze-e. Mert ha előterjeszti, akkor nyilvánvaló, hogy reagálás is lesz arra.
Tehát visszautasítom ezt az előterjesztést, és úgy gondolom, hogy mindenki, aki hasonló előterjesztésre szánja el magát, az természetesen számíthat a viszonválaszra. Köszönöm, elnök úr, a szót, köszönöm a türelmüket! (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem