TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csupán emlékeztetőül mondom el, hogy Horváth László képviselő úr napirend előtti felszólalásként jelezve beadott egy olyan irományt – hát elnézést, hogy ne kelljen sértenem Horváth képviselő urat, tudom, hogy az iromány kifejezés esetleg nem nyeri meg a tetszését, ezért a kormánypárt szótöbbségének szóhasználatából engedjék meg, hogy a pamflet kifejezést vegyem át –, tehát egy olyan pamfletet nyújtott be, amelyben a Független Kisgazdapártot, és bár név szerint nem említ engem, de többszörösen ráutalva a személyemre, engem mindenfajta szélsőjobboldali elemként titulál, akivel kapcsolatban megemlíti, hogy milyen nagy szerencse, hogy nem 44 képviselő van ezen szélsőjobbra sodródott vezér vezénylete alatt, mert hát az milyen tragédia lenne az országra nézve, és hát ezért volt szükség arra, hogy ő a stabilitás jegyében ezt a napirend előtti felszólalást beterjessze.
Nos ugye, hogy végül is ez a napirend előtti felszólalás szóban nem hangzott el, annak érthető oka van. Ismeretes a büntetőjog területéről is, amikor valaki fölismeri tettének súlyát, és végül visszaretten annak elkövetésétől, de mégis írásban benyújtásra került ez a pamflet, ezért kell arra reagálnom. Persze, amikor pamfletnek nevezem ezt az írásművet, akkor hozzá kell hogy tegyem, hogy miután ismerünk egy olyan írásművet, amelyet itt a Házban a közelmúltban pamfletnek neveztek, ehhez viszonyítva ezt az írásművet legfeljebb ha pamfletecskének tudnám nevezni (Derültség.) de hát még ezt sem tehetem jó szívvel, tudniillik amíg a pamflet prózában hangzott el, ez a pamfletecske csak felerészben prózában, felerészben pedig versben íródott. (Zaj.) Igen – tisztelt képviselőtársaim –, akik esetleg nem ismernék ezt a pamfletecskét, ez részben versben íródott, ezért talán poétapamfletnek lehetne nevezni. (Zaj.) De miután platformista aláírással került ez kiadásra, tehát poétapamflet-platform, platformként lehetne leginkább ezt az irodalomtörténetben megjeleníteni. (Taps a jobb oldalon.)
Nos, ami ennek a műnek a tartalmi részét illeti (Hosszas taps.) igen tisztelt képviselőtársaim (Az elnök csenget.) meg kell hogy mondjam, hogy a…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem