MÉSZÁROS PÉTER, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

MÉSZÁROS PÉTER, DR. (MDF)
MÉSZÁROS PÉTER, DR. (MDF) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Nem beszéltünk össze a miniszter úrral… (Közbeszólások az ellenzék soraiban: Ááá, nem!) …, tehát picit magas labdának tűnt, amit az első mondatokban mondott. Valóban a helyzet az, hogy eszközeink kimerültek az elmúlt két, két és fél évben, és a helyzet valóban kritikussá vált a térségben. Gondolok itt a bevezetőben mondott hasznosítási elképzelésekre és kísérletekre. Sajnálom, hogy csak másfél hónappal ezelőtt indult el ez az aktívabb folyamat a védetté nyilvánítás ügyében a főváros, a Honvédelmi Minisztérium, egyebek bevonásával. Sajnos a főváros nem interpellálható, épp ezért ott lehetőségeim még korlátozottabbak, de igyekszem ott is megtenni, amit tudok.
Talán mottóként még Sebeők János egy mondatát idézném, vagy olvasnám fel: "Tudnunk kell néha áldoznunk is a közkincsért, s nemcsak mohón sátrat verni az első fa alatt."
Ez a jellemző sajnos, és az a veszély fenyeget országszerte a védett vagy védendő területeken egyaránt – városban, városon kívül –, a zöldterületek iránti egyfajta mohóság jellemzi különösen az elmúlt hónapok, elmúlt két év folyamatait, és itt is ezt a veszélyt észleltem, ezért kellett, hogy fellépjek.
Még azt tenném hozzá, amit miniszter úr mondott, hogy ez a terület az IUCN I. kategóriájába kerülne, ami a fokozottan védett, a mai magyar fokozottan védett kategória fölött van eggyel, tehát olyan terület lenne, és remélhetőleg lesz is, ami még Magyarországon nincs.
Konkrét válaszának abban a részében bízva, hogy március 31-ig aláírja a védetté nyilvánítás okmányát, elfogadom a válaszát, de bízom is benne, hogy ez megvalósul, mert ha nem, akkor további fázisok következnek. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem