HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ügyrendi észrevételt szeretnék tenni. Az SZDSZ vezérszónoka ebben a kérdésben Kuncze Gábor, aki a költségvetési bizottság ülésén ül. Az ügyrendi bizottságban annak idején arról beszéltünk, hogy a párhuzamos ülésezés akkor lehetséges, hogyha ez ellen nincsen méltányolható ellenérv.
Ebben az esetben úgy érzem, hogy ha Kuncze Gábor idejön, akkor az egy szavazattal kevesebb a bizottságban és egy hozzászólóval, egy vitatkozóval kevesebb a bizottságban. Nem tartom célszerűnek – elnök úr! –, hogy ebben az ügyben elkezdje a vitát a Ház, ez egy formális vita, időtöltés lenne, addig is itt kell maradnia a Háznak.
Én azt javaslom elnök úrnak, hogy a költségvetési bizottság ülésének végéig tartson a szünet, ahogy ez tavaly is tartott, és utána zárjuk le a költségvetés vitáját és holnap kezdjük el. Időt takarítottunk meg, az eredeti terv szerint holnap is lett volna még költségvetési vita, tehát nincs olyan helyzet, ami indokolná, hogy elkezdjük.
Ha pedig el akarja kezdeni a Ház, akkor kérem, hogy függesszék fel a költségvetési bizottság ülését, hogy itt tudjanak lenni a vitában részt venni szándékozók. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem