MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ)
MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ) Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Talán emlékeznek rá, hogy a törvény általános vitájának kezdetén, azt hiszem, én mondtam a legerősebb kritikát a frekvenciagazdálkodásról szóló törvénnyel kapcsolatban. Még azt a feltevést is megemlítettem, megkockáztattam, hogy talán a Kormánynak érdemes lenne megfontolni azt, hogy a Házszabály ide vonatkozó paragrafusa alapján a törvényt néhány hétre átdolgozásra visszakérje.
Ez nem történt meg, ezért én is azzal a lehetőséggel éltem, hogy egy módosítójavaslat-csomagban, azt benyújtva igyekeztem képviselőtársaim, illetve a miniszter úr számára vázolni azokat az elképzeléseket, amelyekről vezérszónoklatomban már beszéltem, a FIDESZ-frakció vezérszónoklatában.
(17.20)
Itt csak egyetlen momentumra utalnék olyan kérdéseken túl, amik már szóba jöttek, például az említett három törvény összehangolásán túl, nevezetesen a frekvenciagazdálkodás különböző szintű kérdései esetében a döntésszintek szétválasztásának szükségességéről. Én úgy ítélem meg, hogy szükséges volna a leginkább stratégiai jellegű, hosszabb távra szóló frekvenciagazdálkodási döntések tekintetében az Országgyűlés döntési kompetenciáját megfontolnunk. Megfontolnunk azt, hogy a törvényben az ennek megfelelő szabályozást kellene megvalósítanunk.
Pál Lászlóhoz, illetve Haraszti Miklóshoz hasonlóan én is azt szeretném javasolni, hogy e tekintetben a javaslatokat – akár kormánypárti, akár ellenzéki képviselők nyújtották be ezeket a javaslatokat – tekintsük úgy, mint lehetséges megoldásokat, mint a megoldásra vonatkozó elképzeléseket a három törvény összehangolása, illetve az adott törvény esetében a frekvenciagazdálkodás kérdéseiben a megfelelő szabályozás létrehozása tekintetében, és szintén a nyári szünet után szükség esetén az általános vitát megnyitva – amit megint jelzek, hogy a FIDESZ-frakció e törvény tekintetében is valószínűleg kérni fog – tudjuk majd, azt hiszem, befejezni ennek a törvénynek a módosítását is oly módon, hogy a különböző módosító csomagokban felvázolt koncepciókat talán sikeresen összehangolva tudjunk olyan megoldást találni, ami a frekvenciagazdálkodás kérdésében is optimális lehetőségeket nyújt az ország számára, másrészről pedig megfelel a kulturális bizottság azon állásfoglalásának is, amelyben korábban már a bizottság arra kérte a Kormányt, illetve, azt hiszem, az Országgyűlést is, hogy a három törvény vitáját, amelyekről szó esett, tehát a médiatörvény, a frekvenciagazdálkodásról szóló, illetve a távközlési törvények vitáját hangoljuk össze, és lehetőleg az általános vitáját ezeknek a törvényeknek csak együtt zárjuk le, hiszen itt egy olyan rendszert képeznek ezek a törvények, amelyekben együttesen együttes tárgyalással kellene valahogy a legmegfelelőbb, a legoptimálisabb megoldásokat megtalálnunk. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem