SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Bizottságunk állásfoglalásait a gazdasági bizottsággal együttesen készült 4340-es számú jelentés, illetve az ugyancsak együttesen készült 4529-es számú együttes kiegészítő jelentés tartalmazza. Két vonatkozásban azonban technikailag már nem volt lehetséges a bizottság döntését az együttes jelentésben, illetőleg az együttes kiegészítő jelentésben megjelentetni, ezért ezek tekintetében itt szóban nagyon röviden nyilatkozom.
Egyrészt az alkotmányügyi bizottság az együttes jelentés 41. pontjában szereplő javaslat tekintetében – mely Bogárdi Zoltán és Seszták László javaslata volt – korábbi álláspontját felülvizsgálta és megváltoztatta. Így a 41. számú jelentésnél a támogató állásfoglalás helyett a bizottság álláspontja, végleges álláspontja az, hogy ezt a módosító javaslatot nem támogatja, ezzel szemben a 4529-es számú kiegészítő jelentés 6. pontjában csatlakozó módosító bizottsági indítványt terjeszt elő. Ez az egyik megjegyzésem.
A másik a 4529-es számú együttes kiegészítő jelentés 22. pontjában foglalt módosító javaslattal kapcsolatos, melyet a bizottság azzal támogat, hogy az ott szereplő, eredetileg, idézem: "oszthatatlan, közös vagyonként" szövegrész helyébe a bizottság "fel nem osztható vagyonként" szövegrészt javasol, és csak ezzel a szöveggel javasolja ezt a javaslatot. Ez sem jelenik meg a jelentésben, azonban tudomásom szerint a forgatókönyvben már teljesen hiánytalan lesz az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem