SZELECZKY ZOLTÁN, DR. a környezetvédelmi bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

SZELECZKY ZOLTÁN, DR. a környezetvédelmi bizottság előadója:
SZELECZKY ZOLTÁN, DR. a környezetvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szövetkezeti, úgynevezett átmeneti törvényhez kevés számú, de számunkra igen jelentős módosító javaslat érkezett be, amennyiben ezek a jövendő nemzeti parkjaink és fokozottan védett területeink sorsát határozzák meg.
Minthogy időrendben elsőként az én javaslatom érkezett be, ezt említeném elsőnek, és ehhez kapcsolódott Kiss Róbert képviselőtársunknak egy csatlakozó módosító javaslata. A két módosító javaslat között lényegi eltérés nincs. Egy tartalmi eltérés van, amennyiben az én módosító javaslatomban a tanyák sorsára kitérünk, de ezt majd a részletes vitában el fogom mondani. Ami a két javaslat között alaki, formai különbség van, az az, hogy Kiss Róbert képviselőtársam a kárpótlási törvény logikáját, szóhasználatát, felépítését követve fogalmazta meg a javaslatát – tulajdonképpen van benne ráció, hiszen a kárpótlási törvénnyel kezdődött el a nemzeti parkok sorsának az eldöntése, és szorosan kapcsolódik hozzá a szövetkezeti törvény is –, én pedig a módosító javaslatomban igyekeztem a jelenleg előttünk álló törvénytervezet szerkezetéhez illeszkedni. Tehát lényegi különbség a két módosító javaslat között nincs.
Gyurkó János képviselőtársunk javaslatai hasonló gondolatmenetet követnek, amennyiben a régészetileg védett területeket és a műemlékekhez tartozó területeket igyekszik védeni.
Mindezeket a javaslatokat, beleértve Tarján Lászlóné módosító javaslatait is, tehát amelyek a bizottságunk elé kerültek, a környezetvédelmi bizottság támogatja, és kérjük, hogy képviselőtársaink is támogassák. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem