MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP)
MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ma egy hete már a kormánypárt igen tisztelt képviselői részletesen elmondották mindazt, amivel én teljes mértékben egyetértek. de még hadd tegyem hozzá azt, hogy bizony azok, akik az antifasiszta mozgalomban részt vettek és partizán szervezet tagjai lehettek, azok közül jó páran alaposan kivették részüket a magyar nép legkiválóbbjainak megkínzásában. Nemcsak a csendőrséget kínozták, hanem kínozták azokat is, akik a kommunizmus ellen szervezkedtek. Így gondolok a Parasztszövetség vezetőire is, akik a Kisgazdapárt centrumából és a Nemzeti Parasztpárt jobb szárnyából verbuválódtak. Ők annyira népszerűek voltak, hogy őnekik nem állott lehetőségük arra, hogy majd esetleg az ÁVO tudtával elhagyják az országot, őnekik a börtön és a kínzások jutottak osztályrészül.
Még ma is élnek közülük néhányan, akik kettősen szenvednek. Szenvednek amiatt, hogy a verés következtében egészségükben olyan romlás következett be, hogy életük végéig szenvedni fognak. De sajnos, szenvednek lelkileg is, amiatt, mert nem látnak olyan rendszerváltást, mint amilyenért annak idején az életüket és a szabadságukat feláldozták. Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem