OLÁH SÁNDOR, a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

OLÁH SÁNDOR, a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság elnöke:
OLÁH SÁNDOR, a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság elnöke: Köszönöm szépen, elnök úr. Kérem a képviselő urak szíves türelmét. Lehet, hogy így a késői órákban mentelmi ügy tárgyalása számukra már érdektelen, de gondoljanak arra, hogy két olyan képviselőtársról van szó, akinek életében fontos az, hogy mentelmi ügyükben a Parlament hogy dönt.
Vass István képviselő úr esetében ismertetem a jelentést, hátha nem mindenki előtt van ott az 1985-ös számú jelentésünk. Gyakorlatilag a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresése alapján foglalkozott bizottságunk ügyével, meghallgattuk tárgyalásunk során Vass István képviselő urat is, sőt, tőle még bizonyos okmányanyagokat is kaptunk annak segítése érdekében, hogy helyes következtetésre juthasson bizottságunk.
A bizottság megállapította azt, hogy kifejezetten értelmezhető, hogy a feljelentés politikai indítékú, amely összefügg Vass István képviselőtársunknak egy, a Parlamentben elmondott interpellációjával. Ehhez lényegileg kapcsolódó, munkásszövetségekhez kiküldött körlevelével, és kapcsolódott a Népszava két interjúrészletével. Az őáltala sérelmezetteket képviselői minőségében tette szóvá, és ezért őt a mentelmi jog ez ügyben megilleti. Ezért a bizottság úgy döntött, hogy a parlamentnek javasolja, hogy Vass István képviselőtársunk mentelmi jogát ne függesszük fel.
Ezzel kapcsolatos a jelentésünkhöz csatolt országgyűlési határozati javaslat, amely szó szerint azt tartalmazná: A Magyar Köztársaság Országgyűlése Vass István országgyűlési képviselő mentelmi jogát a Pesti Központi Kerületi Bíróság vonatkozó szám alatt kiadott megkeresésével érintett ügyekben fenntartja. Kérem ennek megfelelő döntésüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem