ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosítványt 139 szavazattal 88 ellenében, 6 tartózkodás mellett elutasította.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e akkor az eredeti javaslat 75. §-ára vonatkozó indítványt. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés az eredeti javaslat szövegét fogadta el 145 szavazattal 71 ellenében, 10 tartózkodás mellett.
A 156. pontban Hatvani Zoltán és Szabó Erika a törvényjavaslat 76. §-ában a kereskedelmi törvény 37. §-a helyett új megfogalmazást javasol. Lényege: a jegyző a fővárosban… (Megbeszélést folytat a főtitkárral.) Szövegzavar van a hozzám jutott szövegben, tehát értelemszerűen a következőképpen változik: a jegyző, a fővárosban pedig a fővárosi kerület jegyzője gyakorolja a törvényben vagy kormányrendeletben meghatározott kereskedelmi hatósági jogköröket.
A javaslatot mind az önkormányzati, mind az alkotmányügyi bizottság támogatja. Államtitkár úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem