NAGY ATTILA (MSZP)

Teljes szövegű keresés

NAGY ATTILA (MSZP)
NAGY ATTILA (MSZP) Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Engem most nem politikai buzgalom, hanem nagyon egyszerű emberi nyugtalanság késztet szóra. Nekem meggyőződésem, hogy ebben a tisztelt Házban és e kis hazában rettenetesen sok ember undorodva és gyűlölettel gondol az erőszak minden megnyilvánulási formájára. Ugyanakkor hazánkban az erőszakos cselekmények száma, sajnos, gyorsabban terjed, mint a szabadversenyes piacgazdaság.
Riadozva olvassuk az újságban, hogy 200 forintért agyonverte nagymamáját, hogy kidobálta gyermekeit az emeleti ablakból, és idegességében halálra szurkálta férjét a türelmét vesztett asszony. Ugyanakkor ebben a társadalmi szituációban alig reagálva vettük tudomásul egyes politikustársainknak leszámolásra, szibériai társasutazásra, lemondatásra és különböző egyéb dolgokra uszító és – szeretném figyelmüket felhívni – nem is hatástalan beszédeit.
Azt is el kell mondanom, hogy a sajtó egyszer foglalkozott már azzal a kérdéssel, hogy hivatalosan meghirdették, hogy rendet fognak csinálni abban a pillanatban, ahogy az utolsó szovjet katona elhagyja hazánkat, és az ostobákból álló, alkotmányos Parlamentből kiszorult – tehát a nemzet által meg nem választott – politikai erők.
Ezekre alig reagálunk. Én egyszer egy sajtóban folytatott politikai vita záróaktusaként kaptam egy levelet, amelyben a Magyar Szabadságharcosok Szövetségének fegyveres főparancsnoksága közölte velem, hogy politikai nézeteim miatt én is az elítélendők listájára kerültem, és együtt fogok szerepelni a nemzetgyilkos bolsevikokkal az igazság órájában.
Igen ám, csakhogy az erőszak nemcsak ellenem irányul. Ennek a Parlamentnek a folyosóján most találtam ezt a papírt, amit a Magyarok Nemzeti Szövetsége központja – Jurta Színház – akasztott ki. Nem tudom, hogy került a Parlament folyosójára. "Az Antall-rezsim vétkes és áruló személyeit felelősségre kell vonni, mert közel egyévi uralom után is a haza- és nemzetellenes régi kommunista törvények alapján gyakorolnak diktatórikus hatalmat. Szemléletes példája ennek a Szent Korona ellen indított hajsza és koncentrált támadás, koncepciós per." Ezt itt szedtem le. Ezért ezt más papírról olvastam, mert nem ismertem eddig.
Én nem vagyok se félős, se ideges. Ennek következtében szeretném felhívni az agresszív uraknak és az őket könnyen követő, izgatható embereknek a figyelmét, hogy 10 ezer forint befizetése ellenében a Ventura Kft. szervezésében, a Mátra gyönyörű erdeiben minden hétvégén, 1991. május 25-étől kezdve fegyveres embervadászaton lehet részt venni. Hatlövetű colt vagy tízlövetű revolvertípusok állnak a vadászok rendelkezésére. Ezek szétloccsanó festékes lövedékeket lőnek ki, ebből harmincat kap a dicső vadász. Gondatlan használat esetén csak 229 méterig életveszélyes a lövedék, de sebaj, minden játékos be van biztosítva, halál esetére 3 millió forintra, életre szóló rokkantság esetén 6 millió forintra. Gond nélkül lehet vadászni! Aki festékkel festékfolt, sérülés vagy meghalás nélkül beviszi a terepen elrejtett zászlót a bázisra, az 50 ezer forint jutalomban részesül. Minden héten csak egyetlen személy nyerhet, bár 20-25 személyt indítanak. Az a személy nyer, aki 24 társát festékfoltosra vagy gondatlanság esetén nyomorékra lövi, és egyedül marad folt és sérülés nélkül.
Tisztelt Képviselőtársaim! Akik éppen nem akarnak jelentkezni erre az embervadászati játékra a következő szombaton, azok gondolják végig, hogy a szabad demokrácia és a szabad verseny nevében vajon legeslegelőször ezeknek a dolgoknak kellene elterjedni ebben a hazában. Nem kellene valami féket tenni ott, ahol még felszerelhető a fék? Gondolok itt az ilyen cédulákra, ilyen hirdetésekre, mert a prospektus itt van a kezemben. Aki szeretne szombatra jelentkezni, annak még jelentkezési lapot is tudok adni. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem