KÓNYA IMRE, DR. (MDF):

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. (MDF):
KÓNYA IMRE, DR. (MDF): Mint ahogy Pető Iván, az SZDSZ frakcióvezetője sajátos helyzetként értékelte, hogy a Képviselőház jobb oldaláról viharos taps követte a hozzászólását, én is sajátos szituációban vagyok, mert azt kell mondanom, hogy csatlakozom Pető Iván megállapításához, ami arra vonatkozott, hogy itt bizony a sztrájkfelhívást nem a munkavállalók érdeke, hanem a szakszervezeti funkcionáriusok önös érdeke határozta meg. (Pető Iván: Én ezt nem mondtam! – Taps.)
Nincs okom, hogy kételkedjem Horn Gyula szocialista párti képviselőcsoport-vezető azon megállapításában… (Közbekiabálások: A csoportvezető Gál Zoltán! Horn Gyula pártelnök!) Pártelnök, igen, elnézést kérek; … tehát a párt elnökének a megállapításában, amely arra vonatkozott, hogy a szakszervezet vezetői mértéktartó politikát fognak folytatni, és önmérsékletet fognak tanúsítani. Hiszen a szocialista párt elnökének nyilván volt alkalma megismerni a szakszervezeti vezetők belső indítékait az elmúlt évtizedek során. (Taps a jobb oldalon.)
Én mégis inkább azt mondanám, hogy sokkal jobban bízom a munkásoknak az önmérsékletében, a magyar nép, a magyar dolgozók önmérsékletében, akik eddig is a nehéz hónapokban, amelyek mögöttünk állnak, a nehéz hónapok során olyan önmérsékletet tanúsítottak a követeléseikben, amelyek lehetőséget nyújtanak ennek a Parlamentnek és ennek a Kormánynak, hogy az átmenetet, a rendszerváltozást társadalmi béke közepette végezzék el.
Úgy érzem, továbbra is bízhatunk a társadalom mértéktartásában, türelmében, mert ez a legfőbb feltétele annak, hogy az átalakítás itt zavartalanul folyjon, és Magyarország továbbra is egy olyan sziget legyen Kelet-Európában, amire úgy néznek külföldről, hogy ide érdemes beruházni, érdemes befektetni, ebben az országban és népében is lehet bízni, hogy az átmenetet úgy csinálja meg, ahogy az saját érdekében elvárható tőle, elvárható mindannyiunktól.
Úgy gondolom, hogy ez a bizalom az, ami megerősíthet bennünket abban, hogy a sztrájkfelhívás nem lesz eredményes, és csütörtökön ugyanúgy elkezdik a dolgozók a munkát, mint ahogyan elkezdik szerdán és el fogják kezdeni pénteken. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps jobbról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem