RAJ TAMÁS (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

RAJ TAMÁS (SZDSZ)
RAJ TAMÁS (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! 1990 júniusában Londonban megalakult az "Interparlamentáris Tanács az antiszemitizmus ellen" elnevezésű egyedülálló nemzetközi parlamentáris szervezet. Ezt azért hozták létre, hogy szembeszálljon az antiszemitizmussal bárhol a világon. A szervezet zsidó és nem zsidó parlamenti képviselőkből áll.
A Tanács céljai a következők – engedjék meg, hogy felolvassam –: "Megfigyelni az antiszemita megnyilvánulásokat bármilyen formában, bármely országban; informálni a parlamenti képviselőket és rajtuk keresztül a közvéleményt a zsidóellenes megnyilvánulásokról; reagálni bármilyen antiszemita támadásra az érintett parlamenti munkatársak hozzájárulásával és együttműködésével, de mindig velük konzultálva; elősegíteni a holocaustra vonatkozó oktatást, egyetértésben a Nemzetközi Holocaust Oktatási Bizottsággal, így megkísérelve megakadályozni a zsidóellenes támadásokat a jövőben; más szervezetekkel együttműködve elősegíteni az antiszemitizmus tanulmányozását; információkat cserélni a parlamenti képviselők között és elősegíteni az azonnali, határozott és együttes fellépést az antiszemita megnyilvánulások ellen, ahol ez szükséges; érintkezésbe lépni a parlamenti képviselők más hivatalos, de nem kormányzati szerveivel; konferenciák, szemináriumok, látogatások és egyéb megbeszélések szervezése, amennyiben szükségesek, hogy a szervezet elérje kitűzött céljait."
Mint az Interparlamentáris Tanács egyik alapító tagja tisztelettel kérem képviselőtársaimat, hogy annak munkájában részvételükkel, állásfoglalásukkal és tanácsaikkal közreműködni szíveskedjenek.
A Tanács magyar csoportjának létrehozása érdekében kérem tisztelettel jelentkezésüket – szóban vagy írásban –, hogy munkánkkal e téren is országunk és Parlamentünk jó hírét, tisztuló légkörét igazoljuk és öregbítsük. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem