ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tévedés, köszönöm.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját. Először a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvényjavaslat határozathozatala következik. Ezt követően a külügyi és a honvédelmi bizottság együttes jelentése, valamint a Kormány tájékoztatója következik a jugoszláviai fegyvereladások ügyében. Majd a megyei, fővárosi földművelésügyi hivatalok létesítéséről és egyes hatáskört megállapító jogszabályi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslat vitája, illetve – ha mód lesz rá – határozathozatala következik.
Délután a szokásos időpontban, 14 órától az interpellációk és kérdések elmondására kerül sor. Ezt követően az 1991. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat vitáját kezdjük meg. Végezetül személyi javaslatokról döntünk, amely során bizottsági tagok megválasztására kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli értekezletének állásfoglalása alapján ismertetem az új indítványok bizottsági tárgyalásának rendjét. A vízügyről szóló 1964. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot a környezetvédelmi, a gazdasági és az alkotmányügyi bizottságnak adjuk ki. Az árvaszékek felállításáról és a gyámügyi igazgatási feladatok ellátásáról szóló törvényjavaslatot a szociális és az alkotmányügyi bizottság tárgyalja meg. A tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által 1949. június 8. előtt az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk pótlásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság tárgyalja. Az oktatásról szóló 1985. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot a kulturális és az alkotmányügyi bizottság, az 1956-os őszi-téli vérengzések kitervelőinek és végrehajtóinak felderítésére, megnevezésére létrehozandó ad hoc bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot az alkotmányügyi bizottságnak adom ki megtárgyalásra.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem