REMPORT KATALIN, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

REMPORT KATALIN, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
REMPORT KATALIN, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A bizottságunk azért nem tartotta elfogadhatónak ezt az 1,3 milliárd forintos előterjesztést, mert túlzottnak tartjuk azt, hogy egy bíróra és egy előadóra 50 négyzetmétert számoljanak a közigazgatási bíráskodás terén, és minden négyzetméter után 60 ezer forintot irányozzanak elő. Ezért nem tartottuk elfogadhatónak ezt az összeget.
Nem tudjuk megítélni, hogy mennyi lenne a szükséges összeg, hiszen nem áll számunkra rendelkezésre adat ehhez kellő mértékben. De az a véleménye a bizottságunknak, hogy talán vannak az országban olyan intézmények, olyan épületek, amelyek kisebb helyen is elhelyezhetők lennének, s akár cserével megoldható lenne az elhelyezés, vagy pedig más, csökkentett értékben kellene épületeket igénybe venni, nem kellene egyből ilyen maximális költségelőirányzatot előterjeszteni.
Ezért nem fogadtuk el ezt az előterjesztést az összegre vonatkozóan. Természetes, hogy bizottságunk nem tud erre vonatkozóan módosító indítványt beterjeszteni, hogy mennyit tartanánk elfogadhatónak. Ezért kértük az Igazságügyi Minisztériumot, hogy terjesszen elő ő egy csökkent szintű előterjesztést erre vonatkozóan. Mi készek vagyunk a kompromisszumra, de ezt az összeget akkor, amikor az ország valóban igen nehéz helyzetben van, nem tartjuk megvalósíthatónak. Hétmilliárd mindössze a tartaléka a költségvetésnek, és hogy ebből ennek az egyötöde a közigazgatási bíráskodásra menjen már az év elején, ezt nem tartjuk elfogadhatónak.
Hozzáteszem még, hogy az Igazságügyi Minisztérium 300 millió forint tartalékát teljesen más célra használta fel, ezt azonban szintén nem tudta ellenőrizni bizottságunk, hiszen a költségvetési törvény előterjesztésekor arra vonatkozóan, hogy újonnan átvett épületek költségét beszámították-e vagy sem, nem tudtuk ellenőrizni. Azt nem részletezte a költségvetési törvény, és meggyőződésünk, hogy ott kellett volna azoknak a költségeknek megjelenni, tehát a saját tartalékából is kellett volna, hogy erre a célra tartalékoljon az Igazságügyi Minisztérium. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem