KOVáCS PáL, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

KOVáCS PáL, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója:
KOVáCS PáL, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szociális bizottság a múlt év november 29-én tárgyalta az országgyűlési határozati javaslatot, és sokkal jobb helyzetben volt, mint önök, hiszen elég sok szakmai anyagot kaptunk, és több szakértő is megjelent a bizottsági tárgyaláson. Ezekből a szakértői anyagokból egyértelműen kiderült, hogy az arzénes ivóvíz nagyon sokféle egészségkárosodást okoz, különösen a gyerekek körében, és olyan mértékű a szennyeződés az adott területen, hogy mindenképpen szükségessé vált az Országgyűlési határozatban megfogalmazott felülvizsgálata és gyorsítása a programnak.
Ennek megfelelően bizottságunk állásfoglalásában leszögezte, hogy a programban, az országgyűlési határozatban megfogalmazottakat támogatja. Szeretném azonban még elmondani önöknek azt is, hogy a bizottság ugyancsak szükségesnek tartotta azt, hogy átfogó vizsgálatok az ivóvízellátásról és ennek megfelelően, ezekre alapozottan, átfogó programok is készüljenek.
Mindezek mellett fölvette még azt is a bizottság, hogy kormányzati szinten foglalkozni kell a szennyvízkezelés problémáival is Magyarországon, és általában is, az arzénmentesítésen túl, az ivóvíztisztítás kérdéseivel.
Mindezek alapján megismételném a bizottság álláspontját: tehát támogatjuk ezt a javaslatot, és az Országgyűlésnek is elfogadásra ajánljuk.
Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem