ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 197 szavazattal 22 ellenében, 48 tartózkodás mellett elutasította.
Kérdezem akkor a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 8. §-a (5) bekezdésének szövegét. Azért hangsúlyozom, mert a sorszámok meg fognak változni. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 165 szavazattal 58 ellenében, 33 tartózkodás mellett az eredeti szöveget fogadta el.
A jelentés 190., 191. és 192. pontja egymást kizáró megoldásokat ajánl a 8. §-t követő új paragrafus beiktatására.
Kónya Imre szerint a kárpótlásra jogosult volt tulajdonának az Állami Vagyonügynökség által történő értékesítése során illesse elővásárlási jog, kivéve, ha külön jogszabályban foglaltak alapján az önkormányzatok tulajdonában álló bérlakást a bent lakó vásárolja meg.
Kónya Imre, Böröcz István és Füzessy Tibor az előző javaslathoz csatlakozva a kivételt kiterjeszti az állami tulajdonú lakás bent lakó bérlőjének vásárlása esetére is.
A gazdasági bizottság második változatban az előző, tehát a Kónya-Böröcz-Füzessy-féle javaslathoz csatlakozva a kivételt kiterjeszti a vagyoni értékű jogra, vagy ha a vagyontárgyat megszerző, vagy ilyen vagyontárgy apportálásával létrejött társaság tagsági jogát értékesíti a Vagyonügynökség.
Most egyenként. Először a 192. pont alapján a gazdasági bizottság javaslatát teszem fel szavazásra.
Az alkotmányügyi és a költségvetési bizottság támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem