PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)

Teljes szövegű keresés

PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)
PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP) Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Amennyiben én egy kérdést tettem volna fel – mégpedig a második kérdést –, s ön ezt a választ adja, akkor azt tudom mondani, hogy elfogadom, és elfogadásra ajánlom a Parlamentnek. Az első kérdéskörre adandó válaszát viszont elfogadom mint egy tényt, amelyet itt közölt velünk, de nem fogadhatom el, mint egy helyzetre megoldást jelentő választ. Azért nem, mert hogyha azt fogadom el, hogy az év végéig kell várni olyan alapvető törvényeknek a megalkotására, illetve beterjesztésére a Parlament elé, amelyek azokat a folyamatokat lennének képesek kezelni, amelyeket említettem – tehát privatizáció, a belső érdekegyeztetés, akár munkahelyen, akár ágazati szinten, hadd ne soroljam tovább őket még hol –, abban az esetben fel kellene függeszteni ebben a gazdaságban, országban egy sor olyan folyamatot, amelyek értelemszerűen nem függeszthetők fel. Mivel ezek nem függeszthetők fel, akkor azonnali hatállyal mellé kellene rendelni azokat a jogszabályokat, amelyek hiányoznak, s várhatóan kabinetvitára vagy parlamenti vitára az év végére vannak betervezve.
Ezért nekem az a meggyőződésem, hogy ezek a törvénykezések, illetve törvényalkotások, amelyek előttünk állnak ebben az összefüggésben, elengedhetetlenül meggyorsítandók. Én csak abban az esetben tudtam volna elfogadni az ön válaszát, Államtitkár Úr, s elfogadásra ajánlani, ha arra tesz a Parlamentnek valamilyen megoldást vagy javaslatot, hogy ezek a törvények mielőbb a Parlament elé kerülhessenek az eredeti terv szerint. Ilyen pl. a Munka Törvénykönyve, amely eredetileg júniusra volt beterjesztve, ez egyre csúszik, ahogy hallottam, az év végére. Ezért nem javaslom a Parlamentnek, hogy fogadja el a választ.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem