ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem, foglaljanak helyet. Kérem képviselőtársaimat, hogy nyomják meg az "igen" szavazógombot. (Létszám: 189 – 49%) Megállapítom, hogy az ülésteremben 189 képviselő tartózkodik. Ez még kevés. Kérem képviselőtársaimat, hogy a folyosókról fáradjanak be az ülésterembe. Kérem a teremügyeleteseket, hogy legyenek szívesek becsukni az ajtókat, leereszteni a függönyöket.
Újabb jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem képviselőtársaimat, hogy nyomják meg az "igen" szavazógombot. (Létszám: 218 – 57%.) Megállapítom, hogy az ülésteremben 218 képviselő jelezte benntartózkodását. Ülésünk határozatképes.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy 1991. március 18-án a kedvezményes kamatozású lakáshitelek törlesztő részletének a felemelése ellen népi kezdeményezést nyújtottak be. A kezdeményezés törvényi feltételének a megléte érdekében az aláírások hitelesítésére az aláírásokat az Országos Választási Bizottságnak az Országgyűlés elnöke megküldte. A Választási Bizottság elnöke, dr. Németh János 1991. április 19-én kelt jelentésében tájékoztatta az elnököt a hitelesítés eredményéről. A népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló törvény 18. §-ának (3) bekezdése alapján felkérem az alkotmányügyi bizottságot, hogy az Országos Választási Bizottság jelentését tárgyalja meg, és ennek alapján tegyen javaslatot az Országgyűlésnek, hogy tűzze vagy ne tűzze napirendjére a népi kezdeményezés megvitatását.
Tisztelt Országgyűlés! Tegnap a kárpótlási törvény részletes vitáját azzal zártuk le, hogy amenynyiben az alkotmányügyi, a gazdasági és a költségvetési bizottság ma délelőtti együttes ülésén olyan kapcsolódó javaslat merül fel, amely miatt a részletes vita ismételt megnyitása szükségessé válnék, akkor erre még a határozathozatal előtt lehetőséget biztosítunk. Ezért megkérdezem a bizottságok elnökeit, hogy szükségesnek tartják-e a vita újbóli megnyitását. Kérem dr. Salamon László nyilatkozatát.
Felszólaló: Dr. Salamon László, az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem