ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Ezek után javaslatot teszek a ma kezdődő ülés tárgysorozatára.
1. A Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat a 2537-es szám alapján.
Az Állami Számvevőszék jelentése a Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről a 2914-es szám alapján.
Az Állami Számvevőszék országgyűlési határozati javaslata a Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről.
2. Az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló, Párizsban 1990. november 19-én aláírt szerződés megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat a 2939-es számon.
3/a. A Gyermek Jogairól szóló, New Yorkban 1989. november 30-án kelt egyezmény megerősítéséről és kihirdetéséről szóló országgyűlési határozati javaslat a 2032-es szám alapján.
3/b. Egyezmény a Gyermek Jogairól magyar jogrendszerbe illesztéséről szóló országgyűlési határozati javaslat a 2964-es szám alatt.
4. A Társadalombiztosítási Alap 1990. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat a 2704-es szám alapján.
5. A szövetkezetek gazdálkodásával kapcsolatos egyes ideiglenes szabályokról szóló törvényjavaslat a 2944-es szám alapján. Figyelmet kérek!
6. A közjegyzőkről szóló törvényjavaslat a 2092-es szám alapján.
7. Interpellációk.
8. Kérdések.
9. Személyi javaslatok.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatomat. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik. Az Országgyűlés nem határozatképes.)
Tisztelt Országgyűlés! Megismételjük a szavazást. Kérem a tábla letörlését. Számos képviselőtársunk most érkezik vissza az ülésterembe.
Emlékeztetem képviselőtársaimat azon valamennyi párt által támogatott és a világ minden parlamentjében alapkövetelménynek elismert íratlan szabályra, hogy az Országgyűlésen jelen lévő képviselők három módon adhatnak kifejezést véleményüknek: "igen" szavazattal, "nem" szavazattal és a "tartózkodás" gomb lenyomásával. Más akaratnyilvánítás nem parlamentáris.
Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik. Az Országgyűlés nem határozatképes.) Köszönöm.
Megkérem, hogy szíveskedjenek a büféig is körbejárni és a folyosón lévő képviselőket beszólítani.
Parlamentarizmusunk komolyságának megőrzése érdekében tisztelettel kérem (mozgás és zaj) – Csendet kérek! – Tisztelettel kérem az ülésteremben helyet foglaló és a népszuverenitást reprezentáló képviselőket, hogy ezen az ülésen, ahol eddig minden tényező a Házszabályoknak megfelelően járt el, senki ne bontsa meg a parlamentáris tárgyalás rendjét és lehetőségeit! A felelősség azokra hárul… Kérem az itt lévő tömegkommunikációs eszközöket, hogy járják végig a géppel az üléstermet… (Erős felzúdulás. Többen helyükről felállva tiltakoznak. – Az elnök csenget.)
Kérem, hogy mindenki alkotmányos vállalásának megfelelően vegyen részt a törvényhozás munkájában! (Nagy zaj.)
Elrendelem a határozathozatalt. Most kérem a szavazatukat a tárgysorozat ügyében. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés – 7 államtitkári szavazattal – 195 szavazattal 1 ellenében, 4 tartózkodás mellett az előterjesztett tárgysorozatot elfogadta. (Taps a jobb oldalon.)
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat… (A jegyző az elnökhöz fordul.) Tessék? (Emelt hangon.) Jegyző, jelentsen! (Derültség.) Semmiféle jelzést nem kaptam a jegyző úrtól. Tessék!
Felszólaló: Trombitás Zoltán jegyző

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem