KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF)
KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF) Köszönöm a szót, de hadd mondjam, hogy a kétperces reflexióra nem most kértem a szót, hanem még az előző hozzászólás kapcsán, tehát Hack Péter hozzászólására szeretnék reagálni.
Megmondom őszintén, azon túl, hogy azt látom, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége meg van sértődve… (zaj) nem értem igazán a racionális indokát annak, hogy el akarják húzni ennek a törvénynek az elfogadását. Hack Péter itt azt említette, hogy nem biztosít elegendő garanciákat, nem biztosítja eléggé a bírói függetlenséget, és ebben megemlítette azt, hogy azért is kellenek körülbelül egy hónapig tartó tárgyalások – ha jól emlékszem, amit mondott –, mert a bírák kinevezésében például az igazságügy-miniszternek erős jogosítványai vannak. Hát, csak a tárgyszerűség kedvéért engedjék már meg nekem, hogy elmondjam, hogy mi van ide leírva: a bíró kinevezését… egyébként a bírát a köztársasági elnök nevezi ki. Egy.
Kettő: a bíró kinevezésére az igazságügy-miniszter előterjesztést tehet csak, ezt az előterjesztést egyébként a megyei bíróság elnökének a bírói tanáccsal egyetértésben tett javaslata alapján teheti. Ebből következően elnézést kérek az igazságügy-miniszter úrtól, aki itt ül velem szemben, de ténylegesen postás szerepe van ebben az ügyben. Ha ez a bírói függetlenségbe való beavatkozást jelenti és annak veszélyeztetését, hát akkor én csak csodálkozásomnak tudok hangot adni. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem