SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)
SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP) Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Urak! Marcali város hatvanlakásos OTP-lakásának lakói néhány hónappal ezelőtt megkerestek, s kértek, nyújtsak segítséget részükre immáron négy éve húzódó vitás ügyükben. A hatvanlakásos épület negyedik éve beázik, és sem az OTP, sem a bonyolító, sem a kivitelező vállalat az ügy végleges lerendezésére nem tesz elfogadható intézkedést. Az épületet a jelenleg felszámolás alatt álló Bázis Építőipari Vállalat építette, s így a szavatossági, jótállási kötelezettség is a vállalatot terheli.
Az ügyet megvizsgálva, a szükséges információkat begyűjtve arról győződtem meg, hogy nem egyszerűen 60 lakó panaszáról van szó. Az OTP Részvénytársaság Somogy Megyei Igazgatósága a mai napig 2293 lakás szavatossági, illetve jótállási igényeit jelentette be a felszámoló bizottsághoz. Ennek értéke, bekerülési költsége 81 millió forint. Ezen felül 176 IMSZ-szerkezetű lakás szavatossági igénye is bejelentésre került 30 millió forint becsült értékben. Hasonló igények benyújtása kezdődött meg a szintén felszámolás alatt álló Komfort ÉSZ, Nagyatád, Tanév, és sorolhatnám, egyéb építőipari szervezetek felé is. Az ügyek egyre bonyolódnak, több bírósági eljárás van folyamatban, az iratcsomók növekszenek, és vele együtt sajnos a beázások és egyéb károk nagyságrendje is.
Az érintett választópolgárok konkrét megoldásokat várnak, de erre sem az érvényes szabályok, sem a jelenleg eljárás alatt lévő, csődeljárásról, felszámolási eljárásról és végelszámolásról szóló törvényjavaslat megoldást nem mutat, s a folyamatban lévő bírósági ügyek sem közelednek a végső ítélkezés felé.
Kérdezem a miniszter urakat: önök mit válaszolnának helyemben a felkereső választópolgároknak? Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem