NAGY ANDRÁS (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

NAGY ANDRÁS (SZDSZ)
NAGY ANDRÁS (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Önök előtt fekszik a 3006-os számot viselő önálló indítványunk, amelyet Mécs Imre tisztelt képviselőtársammal együtt nyújtottunk be.
Úgy gondolom, az indoklás önmagáért beszél, amit leírtunk, én két pontra szeretnék csak röviden rávilágítani.
Az egyik az, hogy miután utánanéztünk, meggyőződtünk róla, hogy Európának gyakorlatilag minden államában, de mondhatnám azt, hogy a világ nagyobbik részében az ilyen jellegű ügyletek törvénnyel vannak szabályozva, ehhez képest Magyarországon jelen pillanatban rendeleti szabályozás van. Úgy érezzük, hogyha Európa felé óhajtunk haladni, szükséges ezt a lépést megtenni.
A másik pont, ami miatt benyújtottuk, és úgy érezzük, hogy ez alátámasztja, a honvédelmi és a külügyi bizottság ez évi április 10-ei közös ülésén, amikor először merült fel ez az igény, hogy szülessen meg egy ilyen törvény, Boross Péter miniszter úr, aki részt vett ezen az ülésen, egyetértőleg támogatta ezt a felvetést, és ő maga is szükségességét látja egy ilyen törvény megalkotásának.
Úgy véljük, hogy ez a határozati javaslat csak leszögezi az eddig is meglevő óhajt, és elősegíti azt, hogy ez a törvény mielőbb megszülessék.
Egy rövid gondolat még a végére, tisztelt képviselőtársaim. Tudatosan nem kértünk rá sürgősségi megerősítést, miután tudomásul vesszük azt, hogy jelen pillaantban a gazdasági törvények fontosabbak, és főleg húsba-vágóbbak – hogy így mondjam –, ugyanakkor azt hiszem, hogy ennek a javaslatnak az elfogadása adott időpontban kellőképpen megerősíti azt a szándékot, hogy ezt a törvényt meg kell hozni.
Kérem támogató szavazatukat, kérjük támogató szavazatukat. Köszönöm szépen. (Gyér taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem