SZABÓ TAMÁS, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

SZABÓ TAMÁS, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár:
SZABÓ TAMÁS, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés!
Még az előző Parlament fogadta el a rendszerváltozás folyamatának egyik feltételeként, és alkotmányos folyamatának egyik feltételeként a pártokról szóló törvényt. Ez a párttörvény a leendő szabad választásokon a Parlamentbe jutott, illetve szavazatokat elért pártoknak költségvetési támogatást helyezett kilátásba, ami természetesen azóta megtörtént.
Időközben a szabad országgyűlési választások után megalakult parlamenti pártok között, a Parlamentben frakcióval rendelkező pártok között olyan egyeztetések történtek, amelyek a pártok működésének feltételeit javítani célozták. Ezeknek az egyeztetéseknek az eredményeként – hangsúlyozom: a Parlamentben helyet foglaló, frakcióval bíró pártok közötti egyeztetés eredményeként – a Kormány kezdeményezte a párttörvény megváltozását.
Mi ennek a változásnak a lényege? A lényege az, hogy egyszer a Parlamentben frakcióval bíró pártoknak, másodszor pedig a választásokon legalább egy százalékot elért pártoknak az elhelyezését oldja meg olyan módon, hogy arányos irodaépületet juttat ezeknek a pártoknak, és ezeket az irodaépületeket tulajdonba adja.
Mivel – legalábbis tudomásom szerint – a benyújtott törvényjavaslat szövege megfelel a pártok közötti megegyezésnek, ezért kérem az Országgyűlést, hogy fogadja el ezt a törvénymódosítást.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem