BEJCZY SÁNDOR (FKgP)

Teljes szövegű keresés

BEJCZY SÁNDOR (FKgP)
BEJCZY SÁNDOR (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Abban, hogy a benyújtott törvényjavaslat ide került a Parlament elé – engedtessék meg, a Független Kisgazda Pártnak bizonyos fokig, sőt, mondhatnám, a párt meghatalmazása alapján nekem is részem van. Ezt csak azért hangsúlyozom, mert az elmúlt hónapokban a hatpárti egyeztetések folytán valóban komoly eltérések mutatkoztak a megítélés tekintetében, de mégis eljutottunk odáig egy hatpárti konszenzus után, hogy ez a törvényjavaslat benyújtásra kerülhetett.
Azonkívül, hogy én ennek az elfogadását javaslom, mindenképpen szükségesnek tartom azzal a levéllel foglalkozni, amelyet, azt hiszem, minden parlamenti párt kapott az Agrárszövetségtől, amely a formája alapján előre megszövegeződött, és minden párt frakciójának meg lett címezve. Ebben a felhívásban az Agrárszövetség kifogásolja azt, hogy ebbe a tárgyalásba, magyarán ebbe a hatpárti tárgyalásba az Agrárszövetség nem lett bevonva.
Kérem tisztelettel, tisztelt Agrárszövetség – ugyan nincs itt Piros Ildikó képviselőnő –, ez egy pártközi megállapodás eredménye, hogy a parlamenti pártoknak, a hat pártnak – anyagi ügyeiktől függetlenül – a székházak biztosítása megtörténjék. Ezt csak azért hozom elő, mert az Agrárszövetség levelének a végén az áll: "Bízom abban, hogy az Ön által vezetett frakció képviselői támogatják a törvényességet szolgáló javaslatunkat, ezért nem kényszerülünk arra, hogy a nyilvánossághoz és az Alkotmánybírósághoz forduljunk." Természetesen mindenkinek joga van a törvényesség folytán az Alkotmánybírósághoz fordulni, de azért azt hiszem, a tisztelt Agrárszövetség tévedésben van, mert ha a törvényjavaslatot elolvassa, látja, hogy a 4. § (2) bekezdésében az áll, hogy a 3. számú mellékletben fel nem sorolt, de költségvetési támogatásban részesülő minden párt részére – tehát az ő részükre is – választási eredményeiktől függően legkevesebb 400, legfeljebb 800 négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanrész tulajdonjogának megszerzését biztosítja.
Itt tehát szó sincs arról, hogy az Agrárszövetség vagy bármely, a törvényben előírtaknak megfelelő párt ki lenne rekesztve a székház, illetve megfelelő számú irodák juttatásából. Én ezt csak azért hangsúlyozom, mert az Agrárszövetségnek ez a felhívása, ez a levele abból adódhat, hogy nem olvasták el a törvényjavaslatot, amely – ahogy mondtam – határozottan biztosítja más pártok részére is a helyiségeket.
Ennek tudatában nem tudok mást mondani, mint hogy a konszenzus alapján létrejött törvényjavaslat értelmében minden párt részéről e törvény elfogadását javaslom. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem