ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Ahogy azt elöljáróban jeleztem, most az ülés tárgysorozatának azon pontjaira teszek javaslatot, amelyekkel kapcsolatban nem történt szavazás. Ezek azok a pontok, amelyek vonatkozásában a házbizottság ülésén a parlamenti pártok képviselői között egyetértés alakult ki.
1. Az 1991-92. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat a 3067-es szám alapján.
2. Az Állami Vagyonügynökség működéséről szóló beszámoló, illetve az Állami Számvevőszék jelentése az Állami Vagyonügynökség működéséről szóló beszámolóhoz, illetve a gazdasági bizottság országgyűlési határozati javaslata az Állami Vagyonügynökség működéséről szóló beszámolóhoz és az Állami Számvevőszék kapcsolódó jelentéséhez – lásd a 2877., a 2887., a 2976-os számon.
Közben megkérem képviselőtársaimat, hogy őrizzék meg a Ház határozatképességét. (Zaj.)
3. Az elmúlt rendszerhez kötődő egyes társadalmi szervezetek vagyonelszámoltatásáról szóló 1990. évi LXXIII. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslat a 2992-es szám alapján.
4. A társadalombiztosítási rendszer megújításának koncepciójáról és a rövid távú feladatokról szóló jelentés és országgyűlési határozati javaslat a 2534-es szám alapján.
A tárgysorozat 5. pontjáról, amely a Munka Törvénykönyvére vonatkozó javaslatot tartalmazott, illetve 6/b pontjáról, amelyik a szövetkezeti törvény hatályba léptetéséről és az átmeneti szabályokról szóló javaslatot tartalmazta, már döntöttünk.
6/a szám alatt a szövetkezetekről szóló alapjavaslatot fogadta el a házbizottság, mint a tárgysorozat részét a 2690-es szám alapján.
7. A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslat, a Magyar Köztársaság Alkotmánya 32/D §-ának hatályba lépéséről szóló és ide kapcsolódó törvényjavaslat, valamint a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény módosítását indítványozó kapcsolatos törvényjavaslat a 2338-as 2339-es és 2340-es számon.
8. A Magyar Köztársaság 1991. évi állami költségvetéséről és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló 1990. évi CIV. törvény módosításáról, valamint az önkormányzatok normatív állami hozzájárulásából visszafizetésre kerülő összeg felhasználásáról rendelkező törvényjavaslat a 3028-as számon.
A 9. és 10. pontról, amelyek egyfelől a III/III-as ügyosztály és a vele kapcsolatos javaslatok kérdésében, illetve a Büntető Törvénykönyv módosításával kapcsolatos javaslattal foglalkoztak, az előbb döntöttünk. De most a programpont további két pontját képezi.
11. A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat a 2524-es számon, valamint a 12. pont a bíróságokról szóló 1972. évi IV. törvény módosításával, a büntetőeljárásról szóló 1973. évi I. törvény módosításával, a katonai tanácsokkal rendelkező megyei bíróságok kijelölésével foglalkozó országgyűlési határozati javaslat a 861-es a 863-as és a 864-es számon.
13. tárgysorozati pontunk: Interpellációk.
14. Kérdések.
15. Személyi javaslat bizottsági hely betöltéséről.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a felsorolt és még szavazás alá nem esett programpontjait a mostani ülésszaknak elfogadja-e. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 5 államtitkári szavazattal, 223 szavazattal 7 ellenében, 25 tartózkodás mellett az előterjesztett munkaprogramot elfogadta.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy az egyes napirendi pontok megtárgyalására lehetőség szerint a napirendi javaslat mellékletét képező ütemezés szerint kerül sor.
Bejelentem, hogy 1991. október 5-én kihirdetésre került a Házszabály múltkori részleges módosításáról rendelkező országgyűlési határozati javaslat. Képviselőtársaim az egységes szerkezetbe foglalt Házszabályt hétvégi postájukban múlt heti szavazásunkkal összhangban kézhez kapták.
A kihirdetésre figyelemmel ma kezdődő ülésünkön már e néhány módosítvány rendelkezéseit alkalmazni fogjuk.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem