MÁDL FERENC, DR. tárca nélküli miniszter:

Teljes szövegű keresés

MÁDL FERENC, DR. tárca nélküli miniszter:
MÁDL FERENC, DR. tárca nélküli miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Csak néhány szóban válaszolnék a felmerült, az elmondott észrevételekre.
Az egyik az, hogy a Kormány természetesen alá fogja vetni magát az Országgyűlés bölcs döntésének, amelyet eléggé ambivalensen adtam elő, ha tetszettek figyelni.
Egy konkrét körülményre utalnék még, hogy vákuum a szó igazi értelmében nem keletkezik, jogalkotási cselekvési vákuum, mert a privatizáció alapkérdéseit a törvények meghatározzák, azok a törvények, amelyek ugyan részben régen keletkeztek, de az új Parlament módosította számos összefüggésben. Ez meghatározza alapvetően a privatizáció tevékenységét, a privatizációban eljáró intézmények – ÁVÜ és más intézmények – feladatkörét.
Egy kérdésben lesz lényeges vákuum, nevezetesen az irányelvek döntenek arról, hogy a bevételt mire kell fordítani. Ha az Országgyűlés most úgy dönt, hogy nem hosszabbítja meg az ideiglenes irányelveket, akkor erre nézve vákuum lesz. Ez azt jelenti, hogy addig, amíg nincs új irányelv, amelyben el nem dönti az Országgyűlés, hogy mire kell fordítani a bevételt, addig ilyen kifizetést a Vagyonügynökség nem fog eszközölni, de minden egyéb tevékenységét a törvények jegyében tovább folytathatja addig is, ameddig az új irányelvek meg nem születnek. Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem