TÓTH SÁNDOR (KDNP)

Teljes szövegű keresés

TÓTH SÁNDOR (KDNP)
TÓTH SÁNDOR (KDNP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A múltkor az egyik nyugati utamon elég nosztalgikusan néztem az autópályák mellett elhelyezett szemétlerakó helyeket, ahol megkülönböztetett hulladékokat lehetett elhelyezni. Amikor Kelemen képviselőtársam az imént a szennyvízzel kapcsolatban elég drámai képet festett, megint csak az a kérdés merült fel bennem, hogy vajon a szennyvíz mellett a civilizáció fejlődésével a szemét elhelyezése is éppen olyan gondot jelent-e, és mi, akik egyéni választókörzetből vagyunk, szinte hetente, ha fent vagyunk, naponta megkeresnek önkormányzatok, de egyéni emberek is, akik azzal a kéréssel fordulnak hozzánk, hogy vajon a felhalmozódó szeméttel mi lesz.Én úgy érzem, hogy egy prioritásról van szó megint akkor, amikor a 18. pontban Juhász Péter képviselőtársam – hiszen valamennyi nógrádi és más képviselőtársamnak is az óhaját fogalmazza meg a 6. pontban – módosítani akarja a tervezetet a következőképpen, hogy szilárd hulladéklerakodó telep építésére és bővítésére is céltámogatási kiírás szerepeljen.
Természetesnek veszem, hogy a környezetvédelmi bizottság védi és támogatja ezt a szándékot, viszont én itt a tisztelt Házat szeretném megkérni, hogy a szavazásnál ne restellje az "igen" gombot megnyomni, nemcsak a saját területükről van szó, hanem – amint említettem – az ország nagyon sok területéről. Hogy ez a regionális szeméttároló lesz-e, avagy az önkormányzatok egyénileg oldják meg, azt hiszem, az ő dolguk. Mindenesetre ne vegyük el azt a lehetőséget, hogy erre támogatást kapjanak, és ahogy Kelemen képviselőtársam mondta, a szegény, főleg a hátrányos helyzetű önkormányzatokra gondoljanak, ahol a szemét ugyanúgy gyűlik, mint a fővárosban, vagy másképpen, de sokszor az elhelyezése még súlyosabb és nehezebb kérdés. Most vagyok egy olyan ügynek a közepében, amikor azon vitatkoznak és veszekednek az önkormányzatok, hogy az a regionális szeméttelep hol legyen, a végén kiderül, hogy pénz nincs rá. Holott ezt a lehetőséget is megvonjuk, amikor azt mondjuk, hogy kérem, mi megadtuk volna a támogatást, támogattuk volna, de hát az Országgyűlés vette ki a kezünkből ezt a lehetőséget. Nagyon kérem önöket, ne vegyék el a lehetőséget, támogassák Juhász Péter módosító javaslatát. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem