BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Teljes szövegű keresés

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egy mondatban össze tudom foglalni a vita eredményeként kialakult helyzetet.
Egyetlenegy érdemi módosító indítvány van, amelyet a Kormány nem tud támogatni a bizottsággal egyezően, ez Vastagh Pál képviselő úrnak az az indítványa, amely szerint ugyan egyet lehet érteni a javasolt módosítással, tehát a pályázati rendszer bevezetésével, de ne a jelenlegi állások betöltőire, hanem csak a jövőben megüresedő állások tekintetében legyen hatályos. Természetesen teljesen ellentétes lenne ez a megoldás a törvényjavaslat céljával, és nem teremtené meg azt a szükséges közbizalmat, amelyet az ügyészi állások betöltőivel szemben joggal várunk el, és amelyet a vonatkozó másik törvényjavaslattal, a bírói állásokkal kapcsolatos pályáztatási rendszer bevezetésével el szeretnénk érni. Tehát ennek a módosításnak az elvetésével kérem a törvényjavaslat alkotmányügyi bizottság által javasolt módosítással való elfogadását. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem