VASS ISTVÁN (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

VASS ISTVÁN (SZDSZ)
VASS ISTVÁN (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szabaddemokraták véleménye elhangzott, én a saját véleményemet szeretném elmondani ezzel a dologgal kapcsolatban.
A Parlament hosszas huzavona után jutott el végül is oda, hogy a szakszervezeti esélyegyenlőséget törvényes eszközökkel is próbálja elősegíteni, járuljon hozzá annak megteremtéséhez. Törvényt hozott ebben az ügyben.
Most azt látjuk, hogy ezt a törvényt, amiről itt az elnök úr azt mondta, hogy minden magyar állampolgár törvénye, ezt a törvényt egyszerűen semmibe veszik, semmibe veszi egy szervezet. Most ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy minek hívják ezt a szervezetet.
Ilyen esetben természetes dolog, hogy megoldást jelent az, hogyha az igazságszolgáltatás keretein belül kemény eszközökkel fellépünk, keményen felelősségre vonjuk és keményen szankcionáljuk az ilyenfajta törvénysértést. Azonban a törvény célját ezzel még nem segítjük elő kellőképpen, a működést ezzel még nem tesszük lehetővé, hiszen bármikor előfordulhat ez, s kezdődhet megint előlről az igazságszolgáltatás keretein belül a hercehurca.
Az, hogy a VIKSZ működjön, arra a legalkalmasabb megoldás az, amit Mile Lajos képviselőtársunk itt előadott. Ezt a törvényt kell olyan módon a törvényhozás keretein belül működőképessé tenni, hogy ez minden szempontból megállja a helyét, ne lehessen kijátszani.
Azokat a másodlagos megoldásokat, amik itt elhangzottak, én nem tartom jónak, nem kell kerülőutakat választani akkor, amikor valamely szervezet vagy bárki a Magyar Köztársaság törvényeit aljas módon kijátssza, hanem azzal szemben egyenes úton, közvetlenül fel kell lépni, mind az igazságszolgáltatás, mind a törvényhozás keretein belül. Legyen a Parlament következetes, ha egyszer ezt az utat választotta, akkor most menjen addig tovább, amíg érvényt nem szerez az akaratának. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem