MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Elnök Úr! Képviselőtársaim! Haraszti Miklós elmondta, amit én a demokráciáról szerettem volna mondani, hogy egyszeri beavatkozást szükségesnek tartunk, a továbbiakban azonban úgy érezzük, nem a mi kompetenciánk. Természetesen támogatni szeretném, amit Matyi Laci mondott.
Amiért mégis szót kértem: Kósáné Kovács Magda megjegyzése meg- ütötte a fülemet – tisztelt képviselőtársamé –, hogy ez szakmai vita legyen.
Na most, rólam köztudott, hogy mindig – talán kicsit hangosabban is –a magyar szénbányászatért szóltam, most nem fogom tenni. Csak körülbelül három héttel ezelőtt az újságban egy igen érdekes hírt olvastam: a Bányaipari Dolgozók Szakszervezete az MSZP-ben találta meg azt a pártot, amelyik az érdekeit vállalja. Szíve joga a BDSZ vezetőinek, csakhogy – és itt a szakmai rész –, ha jól emlékszem, Horn úr tárgyalt az MSZP részéről, s teljesen megdöbbent, amikor a BDSZ tájékoztatta arról, hogy ebben az országban közel 3000 külföldről jött bányász dolgozik a bányákban, mert odalenn nem találunk magyar munkást.
Na most, ha ennyire szakmai az ő hozzáállásuk, akkor minősítse a Ház, hogy ez szakmai vagy politikai vita. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem